Mühendislik ve yapay zekâ için kullanılacak genellikle, o yüzden NVIDIA daha iyi olur diye düşündüm, bu bütçede NVIDIA tarafında 16-18 civarında RTX 3080 Ti bulabildim. AMD'de RX 6900 XT buldum. 16 bine hangisi daha iyi olur?
Bir de şöyle bir seçenek var; sıfır olarak 6 taksit olduğu için 34-35 bine RX 9070 XT de alabilirim. Hangisi daha iyi olur?
İşlemcim: R5 7500F.
9070XT alabilme imkanınız varsa hiç bakınmadan alın bence. Ne 3080 Ti ne 5060'lar ne de verdiğiniz bütçede hiçbir kart o performansa çıkamaz. Şimdiden hayırlı olsun.
Mühendislik ve yapay zekâ için kullanılacak genellikle, o yüzden NVIDIA daha iyi olur diye düşündüm, bu bütçede NVIDIA tarafında 16-18 civarında RTX 3080 Ti bulabildim. AMD'de RX 6900 XT buldum. 16 bine hangisi daha iyi olur?
Bir de şöyle bir seçenek var; sıfır olarak 6 taksit olduğu için 34-35 bine RX 9070 XT de alabilirim. Hangisi daha iyi olur?
İşlemcim: R5 7500F.
Eğer yapay zeka modelleri eğitecekseniz kesinlikle RTX serisi alın ama eğer ollama gibi bir yöntemle çalıştırmak isterseniz VRAM'i yüksek bir kart iş görür.
9070XT alabilme imkanınız varsa hiç bakınmadan alın bence. Ne 3080 Ti ne 5060'lar ne de verdiğiniz bütçede hiçbir kart o performansa çıkamaz. Şimdiden hayırlı olsun.
Yapay zekâ alanına odaklanmak istiyorum hocam. Oyun için 3060 bile yeter bana; önemli olan yapay zekâ ve mühendislik uygulamalarını kullanabilmem. 9070 XT iş görür mü bu alanlarda?
Eğer yapay zekâ modelleri eğitecekseniz kesinlikle RTX serisi alın ama eğer ollama gibi bir yöntemle çalıştırmak isterseniz VRAM'i yüksek bir kart iş görür.
Yeni yeni merak saldım, daha ne yaparım, ne ederim pek bilmiyorum ama eem ya da makine okuma düşüncem var. Bu mühendislik uygulamaları içinde NVIDIA daha iyi olur galiba.
Yapay zekâ alanına odaklanmak istiyorum hocam oyun için 3060 bile yeter bana önemli olan yapay zekâ ve mühendislik uygulamalarını kullanabilmem, 9070XT iş görür mü bu alanlarda.
Yeni yeni merak saldım daha ne yaparım ne ederim pek bilmiyorum ama eem ya da makine okuma düşüncem var bu mühendislik uygulamaları içinde NVIDIA daha iyi olur galiba.
Yapacağınız işlerdeki kütüphaneler genelde CUDA'ya göre optimize edilmiş ancak 9070 XT'nin VRAM oranının yüksek olması da yapay zekâ modelleri eğitmek veya çalıştırmak için harika olur.
Yapacağınız işlerdeki kütüphaneler genelde CUDA'ya göre optimize edilmiş ancak 9070 XT'nin VRAM oranının yüksek olması da yapay zekâ modelleri eğitmek veya çalıştırmak için harika olur.
3080 Ti'ların hepsinin miningli olması biraz düşündürüyor, 5070 ya da 9070 XT alacağım galiba.
9070XT'ye VRAM üstünlüğünden dolayı daha yakınım gibi siz ne dersiniz hocam.
3080 Ti'ların hepsinin miningli olması biraz düşündürüyor, 5070 ya da 9070 XT alacağım galiba.
9070XT'ye VRAM üstünlüğünden dolayı daha yakınım gibi siz ne dersiniz hocam.