İkinci elde o bütçelerde çok daha iyi verim alırsın. Ben yine de bi liste çıkarayım.
Liste çıkarırken bulduğum fiyatları da yazıyorum belki daha ucuza da bulursun.
Notlar da ekliyorum oraya da mutlaka göz at. Alacağın ürün hakkında az biraz bilgin olmalı.
AMD R5 7600 kutusuz + fansız = 6,599
-Kutusuz fansız daha mantıklı oluyor. Kutusuz fanlı ile arasındaki farka daha kaliteli fan zaten bulunuyor.
-7500f alma senin APU ya ihtiyacın var. 7500F de apu yok görüntü alamazsın.
-7600 ün apu performansı
şu şekilde. Çok bi beklentin olmasın. Kendisi LOW grafik + 720p ye uygun. Canı isterse 1080p oynatır.
-APU olduğundan RAM performansı fark eder ancak bütçe yok.AM5 geçtim çünkü bütçen var + uzun ömürlü olsun.
DARK Freezer X123 = 599
-Benim bulabildiğim 4 borulu, 120mm model buydu. Daha ucuza bulabilirsen onlar da olur. Stok fandan iyidir.
BİOSTAT B650MT = 3,168
-BİOSTAR istemiyorum dersen bu fiyatlarda sadece A620 ler var. En azından müdahalen olsun diye B650 ekledim. İkisi de aynı şey sayılır.
KİOXİA Exceria G3 = 2,299
-Anakartta tek M.2 varken 500gb ile işkence etmek istemiyorum. Bu fiyatlarda alınabilecek en iyi SSD
PATRİOT Viper Venom 16GB 6000 Mhz CL30 (1x16) = 1,810
-Çift kanal fark yaratır ancak DDR4 kadar değil. Anakartta 2 ram slotu varken ve bütçen de azken tapmana gerek yok.
-Gördüğüm kadarıyla daha iyi bir ram modülü yok.
Enermax StarryFort SF70F + Enermax Maxpro III 700w = 3,399
-Bu fiyat bandına alınabilecek en mantıklı bundle. Belki kasa+psu ayrı alırsan daha ucuza getirebilirsin de uğraşmak istersen.
-MAXPRO III hakkında fazla yorum yok ancak bu fiyata alacağın PSU lardan çok da ayrışmaz. Deepcool PF serisinin kabul edildiği yerde laf edilebilecek bir ürün değil. (
@Oreki ve
@Andar Han a en son sorduğumda incelemesi yoktu ancak sonradan ne oldu bilmiyorum.)
-Dediğim sebepten dolayı bu PSU yu 700w olarak düşünüp gaza gelme. 600w olarak düşünürsen için daha rahat olur.
Toplam fiyat = 17,8k civarlarında.
Eğer biraz daha bütçe eklerim dersen aynı ramden bir tane daha ekleyerek 2x16gb çift kanal olarak kullanabilirsin.