18.000 TL'ye ikinci el fotoğraf makinesi önerisi

Bütçe
18.000 TL

18465

Çalışkan
Eşime hediye olarak fotoğraf makinesi almak istiyorum. Biraz araştırma sonucunda aynasız makinelerin video performansının daha iyi olduğunu öğrendim. İkinci el Sony A6000 almayı düşündüm. İlanlara bakarken Canon EOS M50 de dikkatimi çekti. Fotoğraf makinelerinden pek anlamadığım için sizden tavsiye istiyorum. Video kalitesi benim için önemli bir etken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Video kalitesi açısından hem Sony A6000 hem de Canon EOS M50 iyi seçeneklerdir, ancak aralarında bazı farklılıklar vardır. Bu bağlamda, her iki makinenin özelliklerini ve avantajlarını değerlendirerek önerileri aşağıda sıralıyorum:

1. Sony A6000
- Video Çözünürlüğü: 1080p @ 60fps
- Otomatik Odaklama: Hızlı hibrit otomatik odaklama sistemi ile hızlı ve doğru odaklama sağlar.
- Lens Seçenekleri: Geniş bir lens yelpazesi ve değiştirilebilir lens seçenekleri sunar.
- Kompakt Tasarım: Hafif ve taşınabilir bir yapıya sahiptir, bu nedenle seyahatlerde ve günlük kullanımda avantaj sağlar.

2. Canon EOS M50
- Video Çözünürlüğü: 4K @ 24fps (ancak 4K'da otomatik odaklama biraz zayıf), 1080p @ 60fps (daha iyi otomatik odaklama performansı).
- Otomatik Odaklama: Dual Pixel AF teknolojisi ile oldukça hassas ve hızlı odaklama yapar, özellikle fotoğraf çekerken.
- Ekran: Dönüşümlü dokunmatik ekranı sayesinde vlogging ve selfie çekimleri için kolay kullanım sunar.
- Kullanıcı Dostu: Kullanımı daha basit bir arayüze sahip olduğu için yeni başlayanlar için uygundur.

Öneri:
  • Eğer 4K video çekimi sizin için önemliyse ve biraz daha gelişmiş bir otomatik odaklama istiyorsanız, Canon EOS M50 tercih edilebilir.
  • Ancak daha hızlı odaklama ve geniş lens seçenekleri arıyorsanız, Sony A6000 iyi bir seçenek olacaktır.

Son olarak, ikinci el alım yaparken cihazın durumu, deklanşör sayısı (yani ne kadar kullanıldığı) ve garanti durumunu kontrol etmeyi unutmayın. İyi bir alışveriş dilerim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…