18.000 TL'ye telefon önerisi

Bütçe
18.000 TL

Hybrid Theory 74

Üstün
Yer
PATHOS-II
Tünaydın, iyi sosyaller.

Kardeşim için telefon bakıyoruz. Şu anda Galaxy A13 kullanıyor ama pek memnun olduğunu söyleyemem. Bütçemiz en fazla 18 bin TL. Birkaç yüz TL üstüne çıkabiliriz ama daha fazla üstüne çıkamayız. Hatta daha ucuza daha makul telefon alabilirsek daha uygun olur bizim için. (Üniversiteye geçtiğinde daha iyi cihaz alacağım kendisine, daha doğrusu benden hangisini isterse.) Temizinden 2-3 sene idare edebilecek bir cihaz olmalı.

2 cihaz buldum, Galaxy A27 ve CMF Phone 1. A27'nin fiyatı 17 bin TL civarlarında. Phone 1 ise Amazon'da indirimli 15 bin TL'ye satılıyor. Her iki cihazın da A13'ten iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak Phone 1 benim ilgimi daha çok çekti. Ne düşünüyorsunuz? Başka önerileriniz var mı? Özellikle belirtmek isterim ki Xiaomi tarafından telefon almayı düşünmüyoruz ama öneriniz varsa beklerim.

Şahsen sırf işletim sistemi için CMF Phone 1 alırdım. Güncelleme desteği kısıtlı, sanırım 2 sene daha önemli güncellemeler alıp 3 sene daha güvenlik güncellemeleri alacak.

Onun dışında şarj konusunda biraz daha hızlı, diğer konularda genel olarak aynılar diyebilirim.

@Simon daha bilgili, yardımcı olacaktır.

Bütçeyi düşük tutmak isterseniz bunu alabilirsiniz. 12 ay peşin taksit var tüm kartlara (bankamatik kartları dahil) ve ben de kullanıyorum, güzel cihaz, memnunum. Tek sorun, Android 14 üstü güncelleme almayacak. Bu sizin için bir sorun değilse alınır. Özellikle sadece 2-3 sene kullanacak da harbi harbi alınır bir cihaz ama Samsung tarafına da kayabilirsiniz, o daha da sağlam olabilir. Ama bence alabileceğiniz en iyi cihazlardan birisi bu.

Bence kesinlikle Galaxy A27 tercih edilmeli. Diğer cihazda (CMF Phone 1) NFC desteği bulunmuyor. Günümüzde mobil bankacılık uygulamalarından tutun, e-Devlet ve yeni kimlik kartı ile yapılan dijital doğrulama işlemlerine, hatta toplu taşıma kartı yüklemelerine kadar NFC artık olmazsa olmaz bir teknoloji. Kardeşiniz ilerleyen dönemde bu tarz doğrulama işlemlerinde ciddi sorunlar yaşayabilir. 2-3 yıl sorunsuz kullanım hedefi için NFC'li bir model seçmek daha mantıklı olacaktır.

Merhaba kardeşinizin öncelikleri nedir neye ihtiyacı vardır tam bilmiyorum ama eğer o performansı istiyorsa eski Samsung S serisi amiral gemilerini yönelebilir

A27 6 GB RAM'li varyasyonu alinmaz. Minimum 8 GB RAM olmasi lazim artik bu butcede. NFC lazim degilse alin gecin. Ben Nothing Phone 1 2022 cikisli ilk telefonunu kullaniyorum.ve 4 yillik bir cihaz olmasina ragmen kasma yok. Kamera olarakta Poco X8 Pro ile A27 arasi bir cihaz. Sensoru 1/1.95" inc boyutunda. Bu butcede iyi. Batarya omru de A27'den ustun. Su an bir Nothing telefon alsam CMF disinda bakmazdim.

Etiket icin sag ol. Oneri harika.

Tecno modellerini düşünmüyoruz ama öneri için teşekkür ederiz.

NFC olmaması kötüymüş ama A13'te de mevcut değil. Şu anlık e-Devlet işlemlerini annemin telefonundan hallediyor. Çok önemli olmayabilir.

NFC düşündüğüm kadar önemli olmayabilir çünkü şu anki telefonunda da yok. Performans olarak CMF Phone 1 hangi cihaza eşdeğer olabilir? Ayrıca bu telefon güncelleme ömrünü doldurmuş, sadece güvenlik güncellemesi alacak. Birkaç sene kullanım için problem olur mu?

Anladim. CMF Phone 1, A27'den iyi A37'den kotu bir telefon. Samsung modellerle kiyaslarsam. 4 sene kullanim sunar en az. Islemci iyi cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…