Xi4lben
Uzman
Konu Başlıkları Gizle
Herkese selamlar arkadaşlar,
Bu yazıyı paylaştığım günü saymazsak, 18. yaş günüme tam 17 gün kaldı. Yaklaşık 3-4 yıldır kariyerimi oyunculuk (film-dizi) veya yayıncılık üzerine kurma hayaliyle yaşıyorum. Ancak dürüst olmak gerekirse, oyunculuk için ne tipim var ne de gerekli imkanlarım. Yayıncılık içinse temelim bile yok.
Ben çok duygusal bir insanım. İzlediğim bir dizinin ya da filmin sonu beni öyle etkiliyor ki, o duyguyu 3-4 ay boyunca üzerimden atamıyorum.
Ama asıl mesele şu: Hayatımın hangi yöne gideceğine karar veremiyorum.
Evet… Üniversite konusu.
Biliyorsunuz, bu konuda insanlar ikiye ayrılmış durumda:
Ama artık gerçekten kararsızım.
Herkesin diyeceği şeyi biliyorum: “Ne istediğini sen bilirsin.”
Evet ama… Gerçekten bilmiyorum.
Çünkü günümüz Türkiye’sinde hiçbir şeyin garantisi yok.
Küçüklüğümden beri ailem maddi zorluklar yaşadı. Evimize sayısız haciz kâğıdı geldi, bazen markette bir dondurma alacak paramız bile olmadı.
Bir abim ve bir kız kardeşim var.
Ve açıkçası en çok kardeşim için korkuyorum. Aramızda sadece 2 yaş var ama onun benim yaşadıklarımı yaşamamasını istiyorum.
Arkadaşlarıyla dışarı çıkmak istediğinde cebinde rahatça para olsun, yüzü gülsün istiyorum.
Maddi sıkıntılar yüzünden güzel şehrimi gezemedim,
arkadaşlarımla dışarı çıkamadım.
Neredeyse bütün hayatım bilgisayar başında geçti.
Sanal arkadaşlıklara asla kötü gözle bakmıyorum ama yine de,
gerçek hayatta buluşup takılabileceğim dostlarımın olmasını çok isterdim.
Ama işte sorun şu:
Erken yaşta çalışırsam buna vakit bulamayacağım.
Üniversiteye gitsem, maddi zorluklar yüzünden büyük sıkıntılar yaşayacağım.
Çalışsam bile hem ders hem iş yürütmek zor olacak.
Açık konuşmak gerekirse…
Bu yaşıma kadar nasıl buraya kadar geldim ben de bilmiyorum.
Çünkü oyun bağımlılığım çok ileri bir seviyedeydi.
6. sınıftan beri doğru düzgün bir başarı belgem bile yok.
Üniversite sistemine baktığımda, hem normal dersler hem de ek sınavlar olduğunu duyuyorum.
Benim gibi ders çalışmayı sevmeyen biri için bu süreç gerçekten zorlayıcı olur diye düşünüyorum.
Bu yazıyı buraya kadar okuyan abilerime, ablalarıma ve kardeşlerime sesleniyorum:
Gerçekten çok kararsızım. Ne yapmam gerektiği, nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız, her gün sizler için dua ederim.
Bu yazıyı paylaştığım günü saymazsak, 18. yaş günüme tam 17 gün kaldı. Yaklaşık 3-4 yıldır kariyerimi oyunculuk (film-dizi) veya yayıncılık üzerine kurma hayaliyle yaşıyorum. Ancak dürüst olmak gerekirse, oyunculuk için ne tipim var ne de gerekli imkanlarım. Yayıncılık içinse temelim bile yok.
Ben çok duygusal bir insanım. İzlediğim bir dizinin ya da filmin sonu beni öyle etkiliyor ki, o duyguyu 3-4 ay boyunca üzerimden atamıyorum.
Ama asıl mesele şu: Hayatımın hangi yöne gideceğine karar veremiyorum.
Üniversite Meselesi
Evet… Üniversite konusu.Biliyorsunuz, bu konuda insanlar ikiye ayrılmış durumda:
- Bir grup “okumak şart” diyor,
- Diğer grup ise “erken yaşta çalış, hayat tecrübesi kazan” görüşünde.
Ama artık gerçekten kararsızım.
Herkesin diyeceği şeyi biliyorum: “Ne istediğini sen bilirsin.”
Evet ama… Gerçekten bilmiyorum.
Çünkü günümüz Türkiye’sinde hiçbir şeyin garantisi yok.
Küçüklüğümden beri ailem maddi zorluklar yaşadı. Evimize sayısız haciz kâğıdı geldi, bazen markette bir dondurma alacak paramız bile olmadı.
Bir abim ve bir kız kardeşim var.
Ve açıkçası en çok kardeşim için korkuyorum. Aramızda sadece 2 yaş var ama onun benim yaşadıklarımı yaşamamasını istiyorum.
Arkadaşlarıyla dışarı çıkmak istediğinde cebinde rahatça para olsun, yüzü gülsün istiyorum.
Yalnızlık ve Sosyal Hayat
Maddi sıkıntılar yüzünden güzel şehrimi gezemedim,arkadaşlarımla dışarı çıkamadım.
Neredeyse bütün hayatım bilgisayar başında geçti.
Sanal arkadaşlıklara asla kötü gözle bakmıyorum ama yine de,
gerçek hayatta buluşup takılabileceğim dostlarımın olmasını çok isterdim.
Ama işte sorun şu:
Erken yaşta çalışırsam buna vakit bulamayacağım.
Üniversiteye gitsem, maddi zorluklar yüzünden büyük sıkıntılar yaşayacağım.
Çalışsam bile hem ders hem iş yürütmek zor olacak.
Dersler
Açık konuşmak gerekirse…Bu yaşıma kadar nasıl buraya kadar geldim ben de bilmiyorum.
Çünkü oyun bağımlılığım çok ileri bir seviyedeydi.
6. sınıftan beri doğru düzgün bir başarı belgem bile yok.
Üniversite sistemine baktığımda, hem normal dersler hem de ek sınavlar olduğunu duyuyorum.
Benim gibi ders çalışmayı sevmeyen biri için bu süreç gerçekten zorlayıcı olur diye düşünüyorum.
Ne Yapmalıyım?
Bu yazıyı buraya kadar okuyan abilerime, ablalarıma ve kardeşlerime sesleniyorum:Gerçekten çok kararsızım. Ne yapmam gerektiği, nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız, her gün sizler için dua ederim.