1981'den gelen mektup

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 30

Dora

Çalışkan
Yer
Karaman
Herkese selam,

Dün akşam yaşadığım ilginç ve tuhaf hissettiren bir olayı anlatmak isterim. İnternet olduğu için, muhtemelen bir çoğunuzun bilmediği Larousse ansiklopedileri vardı, 2000 yılı öncesinde ödevlerimizi bunlardan destek alarak yapardık. Kızımın da var olan ödevinin araştırılması için zamanında ona aldığım bu ansiklopedilerden birinin içini açıp araştırma yapmaya başladık. Aradığımız sayfayı bulduk derken içinden böyle bir zarf çıktı. 26/02/1981 yılında Buket Hanım tarafından, Mekin Bey'e sayılmış. Kısaca arkadaşı olan Uğur Bey'in askerlik için Erzincan'a gideceği ve orada yabancılık çekmemesi için Veteriner Albay olan Mekin Bey'in ona yardımcı olması için yazılık 3 bölümlük bir mektup.

Satırları okurken, o günleri hafiften bana yaşatır gibi oldu. Teknoloji hiç yok, haliyle iletişim olanakları çok kısıtlı. Hatta mektubun bir noktasında sitem oluşurcasına; "cumartesi günü 15.30 gibi bizi aramanı beklediğimiz için telefonun başında bekledik, ancak aramadın." bir bölüm vardı.

Dün bütün gecemi mektup yazarı, mektup alıcısı ve içinde adı geçen bağımsız 2 kişiden biri olan Uğur Bey'i (4. kişinin sadece adı geçtiği için bilemiyorum.) İnternet ağında bulmaya çalıştım.

Ulaşabildiğim sadece Mekin KIRAKLI oldu, çünkü 2015 yılında ne yazık ki vefat etmiş.

Kendim adıma heyecan verici bu konuyu hem sizlerle paylaşmak istedim, hemde mektubun yazarına nasıl ulaşabileceğin konusunda sizlerin de fikrini almak istedim.

Gerçekten tuhaf bir his.

Vefat bilgisine nereden ulaştıysanız, ulaştığınız yer bir kamu kurumu sitesiyse o kurumun santralini arayın. Özlük bilgilerinin tutulduğu birimde Albay'ın iletişim için çocuğunun vesaire numarasını sorabilirsiniz fakat paylaşmayabilirler. Hangi kurumsa buradan söyleyin, belki direkt arayabileceğiniz numarayı bulabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…