Arkadaşlar iyi akşamlar, şu anda sistemimde akım korumalı priz kullanıyorum ve UPS almayı düşünüyorum. Bulunduğum bölgede en az haftada bir elektrik kesintisi yaşanıyor. Sizce akım korumalı priz yeterli mi yoksa UPS almak daha mı mantıklı olur? Bütçem fazla değil, 2.000-3.000 TL aralığında bir UPS öneriniz varsa sevinirim. Bu konuda çok fazla bilgim yok, tavsiye edebileceğiniz modeller var mıdır?
Sistem özellikleri:
Anakart: ASUS Prime B650M-R AMD B650M soket AM5 mATX DDR5 7000MHz (OC) M.2 anakart
Akım korumalı prizin çok önemsenmeyecek matah bir şey olduğunu okumuştum geçen gün. UPS olarak da @Oreki@Andar Han@Yener K Hocalarım sanırım bu konuda bilgili.
Akım korumalı prizin çok önemsenmeyecek matah bir şey olduğunu okumuştum geçen gün. UPS olarak da @Oreki@Andar Han@Yener K Hocalarım sanırım bu konuda bilgili.
Açıkçası 300-500 liralık bir şeyin bu sorunu çözeceğine ben de pek inanmıyorum. Bir kaç yere baktım ama herkes farklı bir şey söylüyor açıkçası bu konuda emin olamadım.
Bizzat öneri alırsanız yazar mısnız buraya, bende de 4070 Super var ve kesintisiz güç kaynağı (UPS) alacağım da taksitler bitince, 2-3 aydır bayağı bakınıyorum. Bulunduğum yerde Tedaş sıkıntılı voltajlara güven olmuyor da.
Bahsedilen prizler de yüksek voltaj konusunda bir yere kadar koruma sağliyor tabii, ama elektrik kesintisi için tek başına yeterli değil. Sürekli elektrik kesintisi durumunda, en güvenli tercih UPS olacaktır.
UPS fiyatlarını pek takip etmiyorum fakat bütçeniz içinde şu model uygun gibi geldi. Bunun dışında daha iyi öneride bulunanlar da olacaktir.
Bahsedilen prizler de yüksek voltaj konusunda bir yere kadar koruma sağliyor tabii, ama elektrik kesintisi için tek başına yeterli değil. Sürekli elektrik kesintisi durumunda, en güvenli tercih UPS olacaktır.
UPS fiyatlarını pek takip etmiyorum fakat bütçeniz içinde şu model uygun gibi geldi. Bunun dışında daha iyi öneride bulunanlar da olacaktir.
Evet, en güvenli UPS. 1000VA pek yeterli olmaz diye düşünüyorum. 1500VA modellere bakıyorum. Şu anda işten çıktığımdan dolayı bir süre ileriye aldım bu alışverişimi.
Bizzat öneri alırsanız yazar mısnız buraya, bende de 4070 Super var ve kesintisiz güç kaynağı (UPS) alacağım da taksitler bitince, 2-3 aydır bayağı bakınıyorum. Bulunduğum yerde Tedaş sıkıntılı voltajlara güven olmuyor da.
Sisteminizi baz alırsak yükte şebekeden çok çok 400W-450W civarı çekecektir. 2 monitör de 60W dersek, 600W pek de sıkıntı yaratmaz. Ama imkan olursa 1500VA almaniz daha iyi olur ve yükseltmelerde de avantaj sağlar tabii.