2.000 TL bütçe ile R5 3600 & RTX 3060 sisteme güç kaynağı önerisi

Bütçe
2000
Hocam PSU konusunda çok bilgili değilim, aydınlatırsanız sevinirim. MSI'nın sitesinden baktım korumalar aynı, sadece watt farklı gibi duruyordu. Ayrıca sorduğum arkadaşlarım 550 watt az gelir dedi, lakin benim kafamda iyi bir 400 watt bile sistemi besler gibi geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
550W az gelmez, arkadaşların boş atmış. MSI'ın BN serisi, DN serisine göre daha kaliteli. İç yapısından vs. anlamam, o kadar detaylı bilgim yok ancak yapılan, yazılan incelemelere göre bu konuda daha iyi.

MSI A600DN modelinin 12V kanalında 60W'lık bir kayıp var, üzerindeki etikete göre 540W verebiliyor.

MSI A550BN ise bu konuda daha iyi, 12V kanalında 4W gibi minimal bir kayıp var:

Bunun dışında A550BN, 80+ Bronze iken A600DN modeli düz 80+.

Evet hocam bunu bulamamıştım, çok teşekkür ederim, zaten siteme yük anında 550 Watt'a yakın bir değer veriyor zaten bu durumda bunu almak daha mantıklı geldi. İkisi arasında kalmışım, çok sağ olun başka önereceğiniz PSU var var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
2.000 TL ve altında çok da düzgün PSU'lar kalmadı, A550BN güzel tercih bence. Acelen yoksa indirim de kovalayabilirsin, bazen daha uygun fiyatlara düşüyor. Bir de FSP H3-650 modeli var ancak kullanıcılar ses konusunda şikayetçiydi.

Anladım hocam parçalar 2.el olduğu için kısa sürede test etmek istiyorum aslında FSP almak istiyordum fsp psu bunu alacaktım lakin hiçbir koruma yokmuş ve verimlilik düşükmüş.

lakin hiçbir koruma yokmuş ve verimlilik düşükmüş.
Hicbir biraz abarti olmus. Hyper Pro'larda yanilmiyorsam UVP ve OTP eksik, diger en temel korumalar muhtemelen vardir. Hicbir koruma olmasa cok absurt olurdu, generic PSU'larda bile 1-2 tane oluyor en az.

Bunun disinda fan sorunlariyla zaten unlu bir model. Sleeve bearing fan kullandigi icin sesi su an rahatsiz etmese de uzun vadede uzebilir.

A550BN en guzel tercih olur ancak dikkat edin, A550BNL yollamasinlar A550BN diye. Pek yasanacagini sanmam ancak olursa, gozunuz acik olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…