2.000 TL bütçede RX 590 & R5 2600 sisteme kaç watt PSU alınmalı?

Bütçe
2.000 TL

Sansar Salvo

Uzman
Bilgisayarı 2021 yılında aldım. İlk aldığımda içinde 850W High Power güç kaynağı vardı ve bilgisayarı kapatınca bir daha açılmama durumu vs. vardı. Daha sonra görüntü vs. hiç gelmemeye başladı; hem anakartı hem de kendisinin yandığını öğrendim. Anakartı değiştirdim Power Supply ile birlikte.

Bu sefer 650W X-Power marka güç kaynağı aldım. Başlarda hiçbir sıkıntı yoktu, daha sonra yük altında kapanmaya başladı.

OCCT Power testinde 30 saniyede kapanıyordu. Ama Radeon ayarlarından güç kullanımını %30 kısınca Power testi 10 dakikaya kadar dayanmaya başladı. Sizce yine anakart gidecek gibi mi duruyor, yoksa sadece PSU değiştirmem yeterli midir?
  • Anakart eski: B450M Gaming Plus.
  • Anakart yeni: A520M A-PRO.
  • Power Supply eski: High Power Super GD 850W.
  • Power Supply yeni: X-Power 650W.
  • İşlemci: Ryzen 5 2600.
  • Ekran kartı: RX 590 Gigabyte V2.

Markası Xigmatek olmasın güç kaynağının? X-power serisi zaten berbat bir seri. Almakla hata etmişsin.

Super GD bundan balya balya kaliteli bir model. Keşke takas etmeseydiniz. Arızası çok büyük değilse tamir edilebilirdi.
Arızası bilgisayarda en ufak harekette bile ekranın eski tüplü televizyonlar gibi gidip gelmesi. Aynı zamanda bilgisayarın güç kablosunu kapalıyken çek-tak yapınca 25-30 dk arasında düğmeye basıp çek yapmak gerekiyordu. Adama arızasız olarak verdim ama yine de hata mı ettim bilmiyorum.

Kablolarda temassızlık varmış heralde. Eğer öyleyse çok basit bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…