2.000 TL civarı SSD önerisi

Bütçe
2000+

Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Merhaba,

Daha yeni arkadaşım aradı ve bir PC olduğunu anakart yazı ekranında takıldığını söyledi. Uzaktan muayene ile disk sıkıntısı olduğunu düşündüm ve anakart üzerindeki bütün diskleri söktürdüm. Haklı da çıktım SATA SSD kaynaklıymış büyük ihtimalle gidik. SSD sordular aklıma G2 ve SN580 var fakat güvenilir bir satıcı bulamadım bulsam da 2000 TL'yi aşıyor. Daha iyi öneriler geleceğini düşünüyorum ve sizlere sormak istedim.

@Caner Uncu.

SATA SSD veya M.2 fark etmez hangisi kaliteli, uzun ömürlü ise tercih ondan yana.

Kioxia Exceria G2 öneriliyor bu bütçelerde. F/P modeldir. Alınabilir.
Sandisk Extreme kat kat daha iyidir.

Satıcı konusunda güvenilir olduğuna dair bir kaynak var mı? Kendim anakartı alırken bakmadım ve iade ürün almış oldum. Birinin benim vesilem ile bunu yaşamasını istemem.
Maalesef bilmiyorum. Fakat 500GB modelini alanlar memnun olduğunu belirtmiş.

İade ürün satılamaz mı hocam?

Aynanın halinden belli. Üsteklük M.2 soğutma bloğunun altındaki slotta vida yok. Satıcı konusunda geçenlerde konu açıldı orada 2.el ürün satıyor vs denince jeton düştü.
İade ürün satılabilir mi bilmiyorum ama bu iade sınıfına giriyor mu onu sormak lazım bendeki ayıplı ürün.

Hocam suç satıcının. Bir ürünün bir vidası bile kaybolsa iadeyi reddetme hakkı var. Aynı şey tüketici içinde geçerli. Aldığınız ürünün bir vidası bile eksik çıkarsa ayıplı ürün olarak iade edebiliyorsunuz. Sizde öyle yapmışsınız zaten galiba.

Biliyorum fakat beyaz sistem toplama evresine geçtiğim için ve bu kalitede, bütçede beyaz anakart bulmak zor. O yüzden geri göndermedim anakartı göndersemde direk iade çıkar değişim olacağını bilsem gönderirim aslında. O yüzden doğru düzgün satıcı bakıyorum SSD'ye de.

Hocam satıcının 6 ayrı sitede de satışı var aynı ürünü. N11'de sadece 1 tane 5 yıldız var. Trendyol'da ise güzel yorumları bulunmakta genel olarak. Ayrıca Teknosa gibi yerlerden de satmakta aynı ürünü bu satıcı. Bana güvenilir gibi geldi. Size bağlı yine de. (Sandisk Extreme)

Satıcıya güvenemediyseniz Amazon'da bu urun bulunmakta.

Biraz araştırdım bu SSD'ye en iyi DRAM'siz SSD diyenler var buna da bakabilirsiniz. Tabii ki de @Caner Uncu hocamızı beklemekte fayda var. Aramızda SSD konularında en bilgili kişilerden.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…