Çözüldü 2.4 GHz'yi açınca internet 4 kat yavaşlıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 199
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

seeraddar

Yetkin
5G bağlantısında 90 Mbps indirme, 20 Mbps yükleme hızı alıyorum. 2.4 GHz bandında ise 25 Mbps indirme, 13 Mbps yükleme hızım var. Her iki bant açık olduğunda hız 25 Mbps / 13 Mbps seviyesinde kalıyor. Sadece 5G'yi açtığımda ise bazı yerlerde (örneğin mutfakta) çekmiyor.

Bu sabah ekipler geldi ve sorunun çözüldüğünü söylediler. Ancak problem devam ediyor. Tekrar arayıp kayıt açtım. Bu sefer ekipten biri beni aradı ve "Senin ne arızan var?" diyerek garip bir ses tonuyla konuştu. Durumu anlattım, bana "Normal" dedi. Ben ise "Hayır, normal değil" dedim. O sırada banka ile de görüşüyordum. Adama "He he" deyip kapattım ve kaydı "çözüldü" olarak işaretlemişler.

Bu durum gerçekten normal mi? Eğer değilse şikayet etmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Etrafinda kac tane router goruyorsun ag taramasi yaptiginda? Onlarca degil mi? Iste onlarin hepsi 2.4Ghz 'de calisiyor ve modemden modeme değişmekle birlikte kullanilacak sadece 13 tane kanal var. Bir kanaldan bir kac router birden yayin yaptiginda o kanalin bant genisligini aralarinda paylasiyorlar.

Yapabilecegin en mantikli is tum routerleri siralayip hangileri hangi kanallari kullaniyor diye bakmak ve en az kullanilan kanala ayarlamak 2.4 Ghz'i.
Etrafinda kac tane router goruyorsun ag taramasi yaptiginda? Onlarca degil mi? Iste onlarin hepsi 2.4Ghz 'de calisiyor ve modemden modeme değişmekle birlikte kullanilacak sadece 13 tane kanal var. Bir kanaldan bir kac router birden yayin yaptiginda o kanalin bant genisligini aralarinda paylasiyorlar.

Yapabilecegin en mantikli is tum routerleri siralayip hangileri hangi kanallari kullaniyor diye bakmak ve en az kullanilan kanala ayarlamak 2.4 Ghz'i.

Çözüm
Eh, ne? Fotoğraftaki şeyi mi diyorsunuz? ben bu konular için biraz bilgisiz kalıyorum hocam, daha sade/basit bir şekilde anlatabilir misiniz?

Bu kesinlikle önemli ve faydalı. Mutlaka denenmeli.
Eh, ne? Fotoğraftaki şeyi mi diyorsunuz? ben bu konular için biraz bilgisiz kalıyorum hocam, daha sade/basit bir şekilde anlatabilir misiniz?

Eki Görüntüle 137263
Yukarıdaki kanal kısmı.
Ben telefondan uygulama indirerek yapmıştım, 2.4 ve 5 sırasıyla tarayıp en boş kanala yerleştirmiştim. Wifi Analyzer isimli uygulama, yeşil bir simgesi var. Ara sıra kontrol etmekte gerekiyor, diğer modemler otomatik modda olduğundan bir süre sonra sizin boş diye seçtiğiniz kanalı doldurmuş olabiliyorlar.

Komut istemi aciyorsun. Oraya :

Kod:
netsh wlan show networks mode=bssid

yaziyorsun. Bu komutun ciktisinda etraftaki tum kablosuz aglarin listesini ve kullandiklari kanallari goruyorsun. Orada 1 ile 13 arasinda hangi kanal en az kullaniliyor diye ogrenip senin attigin ayar penceresindeki en ustte kanal oto yazan yeri o kanala ceviriyorsun. Sonra kaydedip tekrar baslatiyorsun modemini.

Son düzenleme:

60-70 download almaya başladım ikinize de çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…