creazy

Başarılı
Merhaba,

Yeni bir 2.5" SATA SSD aldım. Bu diske yedeklerimi, fotoğraflarımı, belgelerimi vb. koyacağım. Bu yüzden doğrudan açılmasını istemiyorum. Bu diske şifre koyabilir miyim? Koyabiliyorsam nasıl yapabilirim? İstediğim şey şu, diske tıkladığımda direkt açılmasın, şifre istesin; şifreyi girdikten sonra içeriği göreyim. Bu işlem bana bir sorun çıkarır mı? Örneğin şifre koyduktan 1–2 ay sonra format atmak istersem problem olur mu? Ya da format atmadan önce şifreyi kaldırıp, format sonrası tekrar şifre koysam bir sorun olur mu?

1763679758218.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 203676

Anladım, hocam. Yani o zaman şifre koyamıyorum. Peki hocam şifresiz sorun yaratır mı?
Amacın eğer diski açarken şifre sorsun diye ise amaca ulaşamadınız ama diskler şifrelendi. Ama gördüğüm kadarıyla MS hesabı da yok gibi. BitLocker sorarsa elinde patlar. Kısa zaman da MS hesabı giriş yapın.
Ama hepsi, kilit halinde oldu. Seçenek sunmadı. Şifre koy kısmı bile gelmedi. Windows 11 Home, kullanıyorum.
Home sürümü BitLocker ile diske şifre koymuyor. Pro, Enterprise, Education sürümler de var sadece.

İyi hocam, bazen açarken veya bir şeyleri güncellerken soruyor şifreyi. Şifre de Microsoft hesabında kayıtlı. Oradan bakarak gireceksiniz. Sanırım başka sorunuz kalmadı.

BitLocker’ın amacı diskin içindeki verileri şifreleyerek korumaktır. Dediğiniz özellik Home sürümü de yok hocam, Pro sürüme geçmek zorundasınız. Hepsine koyuyor hocam.

Merhaba,

Yeni bir 2.5" SATA SSD aldım. Bu diske yedeklerimi, fotoğraflarımı, belgelerimi vb. koyacağım. Bu yüzden doğrudan açılmasını istemiyorum. Bu diske şifre koyabilir miyim? Koyabiliyorsam nasıl yapabilirim? İstediğim şey şu, diske tıkladığımda direkt açılmasın, şifre istesin; şifreyi girdikten sonra içeriği göreyim. Bu işlem bana bir sorun çıkarır mı? Örneğin şifre koyduktan 1–2 ay sonra format atmak istersem problem olur mu? Ya da format atmadan önce şifreyi kaldırıp, format sonrası tekrar şifre koysam bir sorun olur mu?

Eki Görüntüle 203668

BIOS. Üzerinden konulabiliyor ama unutursanız kurtarmanız imkansız.
Windows üzerindende konulabiliyor BitLocker ile.

BIOS. Üzerinden konulabiliyor ama unutursanız kurtarmanız imkansız.
Windows üzerindende konulabiliyor BitLocker ile.

Maalesef bende BitLocker yok hocam. Sizce diske şifre koymama gerek var mı?
Yedeklerimi, fotoğraf–video arşivimi ve hesap yedeklerimi e diskine atacağım, bu yüzden şifreleme konusunu düşündüm. Sizce şifre koymak gerekir mi?
Kaspersky kurulu, her gelen dosyayı da indirmiyorum; yer altı dosyaları vs. öyle şeylere zaten girmiyorum.

Maalesef bende BitLocker yok hocam. Sizce diske şifre koymama gerek var mı?
Yedeklerimi, fotoğraf–video arşivimi ve hesap yedeklerimi e diskine atacağım, bu yüzden şifreleme konusunu düşündüm. Sizce şifre koymak gerekir mi?
Kaspersky kurulu, her gelen dosyayı da indirmiyorum; yer altı dosyaları vs. öyle şeylere zaten girmiyorum.

Hayır kurmayın hocam şifresini eğer unutursanız fotoğraf dosya falan kalmaz em profesyonel veri kurtarmacılar bile kurtaramaz. Genellikle daha çok uluslarası sır veya devlet başkanıysanız işe yarar 😃