2.500 TL'ye kadar nostaljik masaüstü bilgisayar önerisi

linuxhunter

Çalışkan
2.500 TL'ye kadar nostaljik bilgisayar arıyorum genellikle Linux ve macOS denemeleri yapacağım ve günlük kullanımdada kullanacağım.

Son düzenleme:
2.500 TL'ye kadar nostaljik bilgisayar arıyorum genellikle Linux ve macOS denemeleri yapacağım ve günlük kullanımdada kullanacağım.
- İşlemci: Intel Core i5 (4. veya 5. nesil) veya AMD Ryzen 3. nesil. Bu işlemciler, hem günlük kullanım hem de Linux/macOS denemeleri için yeterli performansı sağlar.

- RAM: En az 8 GB DDR4 bellek. Daha iyi performans için 16 GB düşünebilirsin, ancak bütçeni aşmamak adına başlangıçta 8 GB yeterli olacaktır.

- Depolama: 240 GB SSD. Hızlı bir SSD, işletim sisteminin ve uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlayacaktır. Ayrıca ek olarak 1 TB HDD düşünebilirsin, böylece verilerini depolamak için daha fazla alanın olur.

- Ekran Kartı: Eğer grafiksel işler yapmayı düşünüyorsan, en az 2 GB VRAM'e sahip bir ekran kartı önerilir. Ancak, içerik oluşturma amaçlı kullanmıyorsan entegre grafik işlemciler de yeterli olabilir.

- Kasa: Orta boy bir kasa seçebilirsin, bu hem genişleme olanakları sunar hem de hava akışı açısından faydalıdır.

- Anakart: İşlemciye uygun bir anakart (örneğin, B450 veya H310) seçmelisin. Ana bileşenlerin uyumlu olduğundan emin ol.

- Güç Kaynağı: En az 500W, 80+ sertifikalı bir güç kaynağı al. Bu, sisteminin istikrarlı çalışmasını sağlar.

- Fiyat: Bütün bu bileşenleri bir araya getirirken toplam maliyeti 2.500 TL içinde tutmaya çalış. Bunu sağlamak için ikinci el bileşenleri de inceleyebilirsin.

Not: Tüm parçaların uyumlu olduğundan emin ol ve montajı kendin yapabileceksen, bu sana ek maliyetlerden tasarruf sağlayabilir. Alternatif olarak, önceden montajlı sistemler de araştırabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…