Merhaba arkadaşlar, yeni bir üst seviye sayılabilecek bir sistem topladım lakin fare ve klavye kısmına dokunmadım. Gerek var mı bilmiyorum değiştirmeye ama ortalama 15 senedir Logitech G105 kullanıyorum, aslında hala işini yapıyor bir sorunu da yok. Bu yüzden biraz kararsız kalsam da değiştirmeye niyetim var, fare olarak G502 Hero var idare ediyor o ama klavye daha öncelikli.
Beklentilerim olarak LED aydınlatma kesinlikle olmalı, Boyut önemli değil ama küçük olmasını istemem, numpad kısmı olmayan modeller gibi. Ses konusunda daha çok aslında bunlardan öte beklentim var, bilek desteği olması da iyi olur tabii. Marka takıntım yok, işini yapsın yeterli.
Meslea Rampage manyetik bir klavye incelemesi izledim, sesi çok hoşuma gitti, tok ve sessiz sayılabilecek tatlı bir tınısı var. Sanırım Red Switch mekanik klavyelerde de ses daha az mavi seçeneğine göre. Bütçe olarak net bir şey belirlemedim ama ortalama olarak 2500 TL civarlarında uzun süre kullanabileceğim bir şey alabilirim.
Bazı seçenekler ve ortalama fiyatları, daha uygun fiyatlara Gamepower, Rampage falan da alabilirim yarı fiyatları neredeyse.
ASUS TUF Gaming K1: 1900 TL
Logitech G213 Prodigy: 2100 TL
SteelSeries Apex 3: 2500TL
Corsair K55: 1900 TL