2 ayrı takım RAM takmak uyumsuzluk yapar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cay 1 Lira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 234

Cay 1 Lira

Becerikli
Şu anda sistemimde 8 GB RAM var 4x2 şeklinde. Aynı RAM'lere baktığımda piyasada bulamıyorum ama aynı markanın CL ve MHz'i aynı RAM'lerini taksam 4 kanal olarak çalışır mı? Uyumsuzluk oluşur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın desteklediği maksimum Mhz'ye ve slota göre RAM takviyesi yapabilirsiniz. Tabii RAM seçiminde aynı marka olmasına dikkat etmelisiniz. Diğer türlü uyumsuzluk oluşacaktır. Ayrıca DDR4 veya DDR5 RAM seçimi yaparken anakartınızın desteklediği özelliklere uygun donanımlar tercih etmelisiniz.

Şu anda sistemimde 8 GB RAM var 4x2 şeklinde. Aynı RAM'lere baktığımda piyasada bulamıyorum ama aynı markanın CL ve MHz'i aynı RAM'lerini taksam 4 kanal olarak çalışır mı? Uyumsuzluk oluşur mu?
Aynı marka ve modelin MHz ve CL değerleri tutuyorsa takılabilir. Tabii anakartın bellek uyum listesine de bakmak gerekir yine de.

...taksam 4 kanal olarak çalışır mı?
Onceki mesajlariniza bakarsam, sanirim P8P67 EVO anakart kullaniyorsunuz. LGA 1155 platformunda 4 kanal bellek destegi yok, maksimum 2 kanal bellek destegi var. Bu yuzden anakartinizdaki 4 slotu da doldursaniz, bellekleriniz cift kanal calisacaktir. Bu kafa karisikligini da duzelteyim dedim. 2 kanal ustu bellek destegi genelde sunucu ve HEDT platformlarinda olan bir seydir zaten.
DDR3 belleklerde o kadar da fazla cip varyanti yoktu. Cogu genelde bir iki tip Elpida, Samsung veya Hynix bellek kullaniyor. Yine de garip cip varyantlari var tabii ki. Cogu DDR3 bellek modellerini artik bulmak zorlastigi icin elinizdeki bellegin aynisini bulmakta zorluk cekmeniz normaldir, bu durumda frekans ve gecikme uyumu saglayip deneyin, gerisi sansiniza bagli. Karisik RAM'leri sorunsuz kullanmabilme ihtimali DDR3 platformlarda genelde daha yuksek oluyor. Anakartinizda MemOK! var, eger boot edemezseniz deneyebilirsiniz bu ozelligi.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt