2 bilgisayar 1000 Mbps hız alıyorken 1 tanesi 100 Mbps alıyor

Becker

Uzman
Arkadaşlar selam, eve yeni GigaFiber bağlattık. Gördüğünüz gibi port 1 ve port 2'deki bilgisayarlara tam hız gidiyor Fakat port 3'tekine 100 Mbps gidiyor. Gündüz kontrol etmiştim ona da 1000 gidiyordu. Neden böyle olmuş olabilir bilgisi olan var mı acaba?

Şöyle Ethernet kablosu Ethernet kartına göre hız değişir yanlış değilsem CAT 6 1000MB/SN olur kablo CAT6 ise Ethernet kartı destekliyor mu ona bakın.

Şöyle Ethernet kablosu Ethernet kartına göre hız değişir yanlış değilsem CAT 6 1000MB/SN olur kablo CAT6 ise Ethernet kartı destekliyor mu ona bakın.
Port 2 ve Port 3'deki bilgisayarlar tamamen aynı. Kablolar da aynı yani destekliyor olması gerek.

Kablo hasar görmüş olabilir port 1 kablosunu port 3 takıp dener misiniz?

Kablonun dışında hasar olmasa bile içinde olabilir ayrıca basılan uçtaki ufak temassızlık yüzünden 100 düşmüş olabilir

Kablo hasar görmüş olabilir port 1 kablosunu port 3 takıp dener misiniz?

Kablonun dışında hasar olmasa bile içinde olabilir ayrıca basılan uçtaki ufak temassızlık yüzünden 100 düşmüş olabilir
Sabah modemi kapatıp açtım düzelmişti ama 2 saat önce yine 100 e düştü garip çözemedim.

Sabah modemi kapatıp açtım düzelmişti ama 2 saat önce yine 100'e düştü garip çözemedim.

Modem kaynaklı olabilir port 4 varsa ona takın ya da 3'ü 1E takın öyle deneyi bakalım bu sefer düşecek mi?

Modem kaynaklı olabilir port 4 varsa ona takın ya da 3'ü 1E takın öyle deneyi bakalım bu sefer düşecek mi?
Dediğiniz gibi portları değiştirdim 1-2 gün deneyip çözücez bakalım sorun modemde mi yoksa kabloda mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…