2. el alınan iPhone 11 toplama mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HunteX
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 574
  • Etiketler Etiketler
    toplama
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar geçenlerde yurt dışı 2. el cihaz aldım. Ekranın sol üstünde çıkıntı vardı ve beni çok rahatsız ediyordu. Bastırdığımda esneyip bırakınca eski haline dönüyordu. İçinde çok ufak bir parça vardır, bunu çıkarayım dedim. Sıvı koruma bandı çok kolay işlevini yitirdi, ufacık kuvvet ile ekran söküldü nedense. İçinde aşırı ufak bir parça var mış gerçekten. Temizleyince düzeldi. Ama benim aklıma takılan şey telefonda değişen yok denilmesine rağmen batarya ve ekran hiç değişmemiş gibi durmuyordu. Ekranın arkasından bakınca bakınca sağ üstte beyaz kağıda kod gibi bi şey yazılmıştı. Ve bataryanın üstünde hiçbir şey yazmıyordu, tamamen siyahtı. Ama ayarlara girince hiç değişen parça gözükmüyor. Ve pil 86. 3u tools'tan da baktım hiç değişen yok diyor. Toplama cihaz olması önemli değil, çünkü eğer öyleyse bu kadar yazılımı atlatabilen bir telefonu toplayan adamın işçiliği de iyidir. Şu an fotoğraf çekemem çünkü elimde ondan başka telefon yok. Sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonda çakma parçaları orijinal diye gösteren aletler koyuluyor diye biliyorum. YT Shorts'ta illaki görmüşsündür FPPRO gibi yerleri. Oralara götürerek parça orijinalliğini tespit ettirebilirsin. Muhtemelen batarya replika.

İşçilik kötüymüş ki fark etmişsiniz. Geçmiş olsun.

Maalesef evet toplama. O yazılımı atlatmak çok zor bir şey değil. Arkadaşım yakın zamanda iPhone 12 telefonunun bir telefoncuda pilini değiştirmişti ama aldığında telefonun pili değişmemiş gözüküyordu artık o kadar basitleşmiş ki istemeden bile yapıyorlar o derece. İade edebiliyorsanız direkt iade edin şahsen ben çok korkuyordum aldığım cihaz toplama çıkar diye öyle kullanmak istemezdim. Ne kadara aldınız?

Batarya süresi bakımından gayet memnunum ama ekran dokunmatiği çok hassası algılamıyor. Koruma camı var ve iPhone 11'de kronik sorunmuş anladığım kadarıyla. Tek sıkıntım pil yüzdesi 86'da olacak şekilde ayarlanması ihtimali. Eğer pil eskiyince düşmüyorsa üzülebilirim.

8000 verdim. Yan çerçeveler biraz çizilmiş.

Benim gozumde o telefonun Turbox PC'den farki yok bu arada. Keske almasaydin. S21 falan alirdin.

Bütün telefon piyasası aklımda hocam. Samsung çok istemiyordum zaten, yazılımı sıkıcı geliyor. S21 ise Exynos işlemciye sahip, leş gibi PUBG oynatır o. S21 FE 2. nesil olabilirdi ama işlemcisi SD 888 olduğu için ve başta söylediğim nedenden dolayı beğenmedim. Aynı işlemci tabletimde de var. PUBG'de iPhone 11'e göre bayağı kasıyor. Hazır fan vardı zaten elimde, onunla dehşet ikili oldu. Önceden iPhone 7 ve S7 Edge kullandım. İkisi de birbirinden güzel özelliklere sahip. IPhone'nin yazılımı çok güzel gözüküyor bana. Onun için iPhone aldım.

İşçilik kötüymüş ki fark etmişsiniz. geçmiş olsun.

Memnunum hala. Kullanmaya devamke. Görünüş ve pratikte sıkıntı yoksa umurumda değil hocam. Satarken de değişensiz derim olur biter. Toplama cihazlar çok abartılıyor benim gözümde. İşçilik iyiyse hiçbir sıkıntı yok bana göre. Kasa değişiminden farksız. Umarım diğer parçaları yan sanayi takmamışlardır ama. Benim için telefon bir ihtiyaç değil deneyim deposudur. Burada insanlara telefon önerirken telefonun soğutma sistemine ve harcadığı güce bağlı olarak ısınması, oyunlarda verdiği performansın 3D mark testi puanına göre orantılı olması, ve türlü türlü şeyler. Ben bunları deneyimlemek istediğim için iPhone aldım. En merak ettiğim kısım yazılımın stabil olup olmamasıydı. Yoksa ben de biliyorum az daha ekleyip yurt dışı X7 Pro ile 120 FPS PUBG oynamayı.

Sorunsuz kullanman dilegiyle.

Bak bak geldi yine o paraya Samsung alırdıncı. Apple'ın donanım değil yazılım sattığını halen anlayamadınız gitti be neyse ertelenmiş yazılım güncellemelerine devam.
Sana 60 Hz'le hayatinda basarilar o zaman. Apple her zaman insanlari kaziklayan bir firma oldu. Yazilimi da 60 Hz olduktan sonra bes para etmez. Tepkisellik olarak Onu UI 7'li Samsung zaten daha iyi. Ayrica "zamzung" yazarken dikkat et. Bir Samsung yetkilisi bunu gorse muhtemelen birkac haftada evine dava kagidi gelir. Fakat ben sana merhamet gosterecegim. Cunku bu yaptigin markanin lisansli ismiyle alay etmeye giriyor. Hukukcu arkadasima danistim ve bunun suc oldugunu soyledi Turkiye Cumhuriyeti yasalarinda.

8000 verdim. Yan çerçeveler biraz çizilmiş.

Pahalı almışsınız. Normal piyasası bu zaten sıkıntısız olanların ben geçen 10.000 TL'ye 11 Pro buldum pili %87'di ben alamadan satıldı ama. Değişensiz çiziksizler 11'ler bulunur du bu paraya.

Bak bak geldi yine o paraya zamzung alırdıncı. Apple'ın donanım değil yazılım sattığını halen anlayamadınız gitti be neyse ertelenmiş yazılım güncellemelerine devam.

Peki o sattığı yazılımı seneye iPhone 11 alacak mı? Alacağı son güncelleme de tatmin edici bir performans sergileyecek mi? Sizde biliyorsunuz diye tatmin ediyorum iPhone hiçbir zaman bu paraları hak etmiyor. Samsung önereni de savunmuyorum ancak burada "zamzung aldırıcı" diye fanboyluk yapan şahısıda övemem. Ertelenmiş yazılım güncellemesiymis senin övdüğün telefon seneye son yazılım güncellemesini alacak o paraya Android alsaydın bak bakalım kaç sene daha götürüyordu seni. Yurt dışı iPhone alıyorsun 8 ay sonra 4 ay işkence gibi uğraştırıyor seni. KVK alsam desen 25.000 TL'ye 6 yılık LCD ekranlı telefon alıyorsun.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…