MediaMarkt 2 gün önce alınan monitörün iadesi için önce servise gidecek deniliyor

mrtcN

Uzman
Herkese merhaba. 09.11.2025 tarihinde MediaMarkt Online'dan bir adet ASUS ROG STRIX XG27ACS monitör satın aldım. Kutuyu son derece normal parçalamadan vs. açtım. Jelatinlerini sökmeden kurulumu yaptım fakat 2 adet ölü piksel var. Hemen MediaMarkt hesabıma girip iade kodu oluşturdum. Kutuyu aynı sıfır aldığım gibi eksiksiz paketledim. Yarın kargoya vereceğim. Aslında mağazadan iade etmek için bugün gittim ama oradaki kadın bana "onların da ürünü alıp ASUS'a yollayacağını ASUS'un bakıp onay verirse iadeyi onaylayacağını" söyledi. 14 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade hakkım yok mu? Bariz ayıplı olan bir üründe neden böyle beklemek zorundayım? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? İade de bir problem yaşar mıyım? Çünkü onarım istemiyorum. Neden 3 günlük aletim onarılsın? En kötü ihtimalle olacaksa da değişim olsun ama istemiyorum, iade talebiyle başvurdum. Tiksindim üründen.

Tamam işte iade ediyorsun sana iade yapamazsın dememişler ki tabii ki adamlar inceleyip onay verecek misal adamlara gitti ama bir açtılar monitör kırık, veya ekran çatlak vs. o durumda tabii ki iade olmaz yani açıp kontrol edecekler ona göre ok verecekler. Koşulsuz şartsız denilen şey budur kontrol etmeden paranı vermezler yani.

Sen sebebini söylemişin bakacaklar 2 tane ölü pixel var ok deyip onay verecekler MediaMarkt'da paranı iade edecek.

benim çekincem ihaleyi bana yıkmaları yönünde olur. Servisler hakkında pek olumlu şeyler duymuyorum çünkü. Tüketici hakem heyeti vs. uğraşmak hiç istemem.

Benim çekincem ihaleyi bana yıkmaları yönünde olur. Servisler hakkında pek olumlu şeyler duymuyorum çünkü. Tüketici Hakem Heyeti vs. uğraşmak hiç istemem.

Ne gibi ihale yıkacak? Monitörde fiziksel bir hasar sorun olmadıkça bir şey olmaz. Burada servisin yapacağı fazla bir şey yok ürün iade talebi ile gönderilmiş gelen kutuyu açıp ürüne bakacak rapor tutup iade edecek. Fazla kuruntu yapmanıza gerek yok.

Eğer böyle şeylerde çok garanticiyseniz ürün size gelince video kaydı alıp öyle açın. Ürünü çalıştırın kayıtta olsun. Sağlam geldiğinin garantisi açısından. Veya iade ederken de kusuru videoya alıp ürünü kapatırken de kutusuna yine kayıt alın işiniz tam garanti olur.

İşlem bitince de kaydı silersiniz.

teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…