2. SSD takılınca PCI-e X16 slotunun X8 hızına düşmesi, FPS'e ne kadar etki eder?

29098

Çalışkan
Merhabalar,

Özellikle oyun için sıfırdan sistem topladım ve 2 tane Samsung 9100 PRO Gen 5 aldım. İlkini hemen işlemcinin altındaki ana sokete (M.2_1) taktım lakin 2. SSD'yi hala nereye takmam gerektiğini anlamış değilim; çünkü M.2_2 ve M.2_3 soketine taktığım zaman ekran kartı veri yolu X16'dan X8'e düşüyor. Oyunlarda FPS düşmesin istiyorum ama bir yandan da aldığım SSD PCI-e 5.0, yani saniyede 14.000 MB/s okuma-yazması olan bir SSD ve PCI-e 4.0 olan yere (M.2_4 ve M.2_5) takmak istemiyorum. Takarsam SSD çalışır mı? Mantıklı olan hangi durum olur? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Ekran kartı: RTX 5080
  • Anakart: ROG B850-E

Son düzenleyen: Moderatör:
X16'nın X8'e düşmesi elzem değil.

9100 Pro'yu Gen4 slotuna takabilirsiniz. Gen4 hızında çalışır. Herhangi bir ısınma sorunu da yaşamazsınız.

Fark neredeyse yok gibi X16 ve X8 arasındaki hiçbir sorun veya düşüş hissetmezsin.

Ama illaki olmasın dersen gen5 geriye uyumlu takarsın gen4 hızında limitlenir SSD yine de hızlı çalışır yani

PCI-e 5.0x8 PCI-e 4.0x16 ile aynı bantgenişliğine sahiptir 5090+8k bile PCI-e 4.0x16'nın bantgenişliğini dolduramıyor. PCI-e 5.0 yuvası X4'e düşse bile Max etkisi 5FPS.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…