20.000-22.000 TL'ye kasa, PSU ve anakart tercihi nasıl olmalıdır?

Bütçe
20.000-22.000 TL

ONDEARTH

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Birkaç seçenek ayarladım kafamda.

Anakart için 10 bin TL, PSU için 5-6 bin TL, kasa için 5-6 bin TL bütçe ayırmayı düşünüyorum.

1. seçenek: Kasa güzel görünüyor ancak PSU ve kasa beraber geldiği için hafiften içime sinmedi, herhangi bir sorunda ikisini de göndermem gerekecek.
Tecrübesi olan varsa bunun hakkında bilgi verebilir.

2. seçenek: Kasa çok sağlam görünüyor bu bayağı hoşuma gitti, yakında askere gideceğim için saklarken sağlamlık açısından daha mantıklı geldi. Kötü yanı ise maliyetler artıyor.
3. seçenek: Güzel bir kombosu var, eğer bu fiyata ATX bir kasa olsaydı başka seçenek düşünmezdim. mATX bir kasa olduğu için çok kararsız kaldım. Bir de anakart 650 olduğu için de bir tık caymış bulundum.
Bunlar haricinde tavsiyede bulunabilirsiniz. Aşağı yukarı gelecek tavsiyeler Gigabyte B850M Force ve birkaç uygun fiyatlı kasa tavsiyesi olacaktır. Açık olmak gerekirse bunlar pek içime sinmedi; fan sayısı, satıcı, ürünün kendisi gibi.

Bütçe olarak sorun olmasa daha kaliteli PSU ve anakart almayı düşünüyorum lakin bu bütçeyi şu an geçemiyorum.

2. seçenek benim için hafiften önde duruyor, sizce hangisini tercih etmek mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf MSI ve ASUS olsun diye overpriced parçalar seçmişsiniz.

Toplam bütçeniz yetiyor bu ürünlere. Sisteminizi veya ekran kartınızı söylerseniz daha düşük bir PSU seçebiliriz.

Hocam Force anakart işimi görür, Wi-Fi olsaydı hoşuma giderdi. DEY adlı satıcı da bana pek bir güven vermiyor. Yine de aklımda bulunan bir model, duruma gore tercih ederim.

Şimdilik aklımda işlemci olarak Ryzen 5 9600X ve orta seviye bir ekran kartı var ancak daha düşünmedim onları, aciliyeti olmadığı için yavaş yavaş alacağım. İlk olarak kasadan başlamayı düşündüm.

PSU olarak eminim ki 650W bile işimi görür ama almışken anakart, PSU ve kasayı bir kerelik alayım diyorum, diğer parçalar değişir rahatça. Bu yüzden 850 veya 750 almayı düşünüyorum. Yazdığım gibi Raijintek almayı düşünüyordum, ona da bin TL zam yaptılar.

Kasaya gelirsek; belki güzel bir kasadır, kullanmadığım için kesin bir şey demem ama PTTAVM'den bir şey almam. Trendyol'dan da 5.000 TL'ye onu almak yerine 6.500 TL'ye MSI kasayı alırım.

Corsair'in 3500X isimli kasası nasıl sence? PSU kaliteli duruyor, kasa ise iş görür gibi ama tam emin de olamadım. Bu kasa hakkında bilgin var mı?

Bahsettiğiniz satıcının sanırım İtopya olması lazım. Bence attığı kombo gayet düzgün.

ATX kasaya mATX anakart almazdım ben.

C1200'ü artık önermezsek iyi olur. Ki zaten 2023 modeli bu. 2024 1200W'ı da artık önermemek lazım.

2024'ü niye önermiyoruz hocam?
LTT Labs’in yaptığı koruma testlerinden kalmış. Ağır şartlar altında MOSFET’ler dayanım gösteremiyor. LTT Labs’e ne kadar güvenilmesi gerektiği konusu biraz muallak; bu da ayrıca göz önünde bulundurulmalı tabii. Normal bir kullanıcı için pratikte sorun yaşanmaz çok yüksek ihtimalle. Testler de PSU olduğundan fazla zorlanıyor. Yine de hâlâ önerilebilir bir ürün, fakat bu durumun mutlaka belirtilmesi lazım. Şimdilik 1200W'lık ünite de böyle bir durum var.

Son düzenleme:

Hocam sence

https://www.amazon.com.tr/dp/B0C9YN4CFB

https://www.amazon.com.tr/dp/B0C3M86HCB

Bu şekilde nasıl? Sistemi F/P değil de sağlam bileşenlerden oluşturmayı düşünüyorum. Bu kasa hoşuma gitti açıkçası görsel olarak pek önem vermiyorum sağlam olsun benim için kafi. PSU konusunda kararsızım, varsa önerdiğiniz 5-6 bin seviyesinde yazabilirseniz sevinirim.

A
A750GL o fiyattan berbat.

Raijintek Cratos 5000 seviyesine düşerse onuda alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…