20.000-25.000 TL'ye 2 TB M.2 SSD önerisi

Bütçe
20.000-25.000 TL

25457 64

Başarılı
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Yeni sistem topluyorum. Genelde oyun amaçlı kullanacağım. 2 TB, hızlı, uzun ömürlü bir M.2 SSD arıyorum. Fiyatlarını bilmediğimden bütçe belirlemedim. Anakartı ASUS ROG Strix X870E-E veya ASUS ROG Crosshair X870E Apex alacağım. Teşekkürler.

O kadar tepe model anakart tercih ediyorsan bütçe tarafında sıkıntın olmadığını varsayıyorum. Eğer tepe performans olsun, gen 5 veri yolunun hakkını vereyim diyorsan Crucial T705 2TB veya WD Black SN8100, Samsung 9100 Pro al.

Ama dediğin gibi kullanım amacın gerçekten sadece oyunsa gen 5'in ekstra fiyatına ve ısınmasına hiç gerek yok. Oyun yükleme sürelerinde hissedilir bir fark yaşamazsın. O yüzden gen 4 tarafında Samsung 990 Pro 2TB veya WD Black SN850X 2TB çekmek çok daha akılcı olur. İki model de DRAM'li.

Önceki açtığın 150K PC önerisi konusuna yazacaktım normalde ama vazgeçtim. Maalesef bu forumda az mesajın olunca ciddiye alınmıyorsun.

Bence o kadar pahalı bir anakarta hiç gerek yok. 15K'lık anakart ile 30K'lık anakart arasında son kullanıcıya yarayan hiçbir fark yok. İşlemci olarak da "9900X3D alınmaz, tek CCD 6 çekirdek performansı düşük" olur tarzında şeyler yazmışlar. YouTube'a "9800X3D vs 9900X3D" yazıp izleyebilirsin. 1080p oyunculukta bile minimal farklar var. Çok çekirdek ihtiyacı olan programlar kullanacaksan 9900X3D veya 9950X3D alınabilir. Anakarttan kıstığın parayı oraya aktarabilirsin. Ekran kartı 5070 Ti veya 5080 bakılabilir. 5080'ler sık sık indirime giriyor. SSD'ler kara borsaya girdi son 1 ayda falan. Eli yüzü düzgün 2 TB SSD'ler 15 binden başlıyor şu an. Piyasasının balon olduğunu düşünüyorum, 1-2 aya önceki fiyatlara gelir muhtemelen. Şu anda alınacaksa ben bunu öneririm:

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD dışında önerilerinizi o konuya yazabilirsiniz.

@Caner Uncu hocam sizin öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Bu arada SSD piyasası gerçekten çok kötü bir durumda. Gen5 ama DRAM bulundurmayan SSD'ler 15-17 bin civarına alınabiliyor. Gen4 ama Dram olanlarsa 15-20 arası. Saçma bir fiyatlandırma var. SSD'yi çok zorlamayacaksan MLD M800 alınabilir. DRAM yok ama Gen5 olmasının avantajları var.

DRAM'li olmasını istiyorum.

Ucuzdan pahalıya DRAM'li SSD'ler:

En ucuz 2 tanesi Innogrit kontrolcülü. Daha düşük segment gibi. Diğerleri iyi genel olarak. Bu kadar para vermişken Samsung almanı öneririm. Diğerleri de 19-20 bin lira zaten.

Soğutuculu olmasına gerek var mı? Anakartta yok mu?
Soğutucusuz olanı daha pahalıydı sanırım, o yüzden önerdim. Bu arada çok tekrar ettim farkındayım ama SSD'ler kara borsada şu an. Bu attığım SSD'ler daha 1 2 ay önce 10-12 bin TL idi. Ben kısa sürede tekrar düşeceğini düşünüyorum. Sahibinden'de bile kapalı kutu Samsung'ları 10 bine falan satıyorlar. Bizim kurnaz satıcılar 2 katı fiyata piyasaya sürüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…