20.000 TL 2-4K monitör tavsiyesi

Bütçe
20-25.000 ₺

Jokerr

Üyecik
Merhaba,

Kullanmış olduğum Dell G3223D monitörün kırılması sebebiyle muadili bir alternatif arayışına başladım. Monitörümden genel olarak memnundum ancak almışken daha iyisi olsun istiyorum.

27-32 inç aralığında ve 144 - 240Hz değerlere sahip VA ya da IPS monitör tavsiyelerine açığım.

Yaptığım araştırmalarda Gigabyte M28U, M32UC, Samsung Odyssey g6, G7 VA ve IPS panlli modellerin bütçeme uygun olduğunu gördüm. Sizlere ricam bu modellerden ya da 20-25.000 ₺ bütçe de alternatif önermeniz. Monitörü film, video gibi kullanım ve zaman zamanda AAA oyunlar oynamak için kullanacağım. Teşekkür ederim.

Not: Vatan Bilgisayar da VA panel Curved G6 alacakken yorumlar nedeniyle vazgeçtim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu bütçenin kralı, yüksek bütçelerde işi şansa bırakmayın.

Öneri için teşekkür ederim.

Baktığım modellerden birisi ama inceleme sonucu nedeniyle üstünde durmamıştım. Site ne kadar güvenilir bilmiyorum ama; Dell Alienware AW2723DF Review

4K bakıyorsan şu anda bu ürün fiyat olarak rakipsiz:

Yine listemde olan bir monitör, yerel incelemeri izlemiştim. Sizin tavsiyeniz ile bir adım daha öne çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
4K 32" VA istersen Samsung Odyssey Neo g7, 2K 240 Hz 27" veya 32" VA istersen LS27BG65 ve LS32bg65.

Gigabyte M28U iyi bir model degil. IPS olarak MSI 274URF-QD oneririm 4K 27" olarak.

BG65 almaya Vatan Bilgisayar'a gitmiştim ama satıcı kişi çok kötü ghosting var, VA panel yaramaz gibi gerekçelerle beni LG'nin bir monitörüne yönlendirdi. (bir şey almadan çıktım) G7 için de beklemedeydim fakat kampanya olmadığı için acele etmedim. Başka konularda ki mesajlarınızı da okudum ve dün gece tekrar samsun araştırmaya başlamıştım.

MSI mesajlarınız da gördüm ama emin olamadığım bir sebepten markanın monitörlerine ön yargıyla bakıyorum.

Sonuç olarak acil monitör ihtiyacım ve araştırdıkça kafamın karışmasıyla ASUS monitörü almış bulundum.

Şu an monitörü deniyorum, F/P gibi duruyor. Parlaklık, konsantrast, renkler tatminkar. Tepkime süresinde sorun yok, ghosting ile karşılaşmadım. Tek sorun Gri'nin bir tonunda garip bir şekilde bulutlanmaya rastladım ama süreklilik arz etmediği için şimdilik sorun etmiyorum.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, umarım uzun kullanım da memnun kalırım.

@Recep Baltaş bulutlanmanın sebebini anlayamadım, grinin bir tonunda görebiliyorum ve arada kayboluyor.

@Recep Baltaş bulutlanmanın sebebini anlayamadım, grinin bir tonunda görebiliyorum ve arada kayboluyor.

Farklı bir monitör ile deneme şansım oldu, aynı bölgelerde benzer bir bulutlanma görüyorum. Muhtemelen yazılıma alakalı. Bunu nasıl halledeceğim emin değilim ama ASUS kaynaklı bir problem değilmiş.

Dosya Ekleri

• Monitör2.webp
    Monitör2.webp
    730,8 KB · Görüntüleme: 47
  • Monitör 1.webp
    Monitör 1.webp
    49,1 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
@Jokerr G6 icin ghosting yorumu yapan her kim ise cok agir cahilmis. Mukemmel seri bir VA panel monitor cunku kendisi. G5 ile karistiriyor olabilir misin ya da satici kisi G5 hakkinda konusmus olabilir mi? Cunku G6'ya ghosting var demek icin agir cahil olmak veya kor olmak gerekir.

@Jokerr G6 icin ghosting yorumu yapan her kim ise cok agir cahilmis. Mukemmel seri bir VA panel monitor cunku kendisi. G5 ile karistiriyor olabilir misin ya da satici kisi G5 hakkinda konusmus olabilir mi? Cunku g6'ya ghosting var demek icin agir cahil olmak veya kor olmak gerekir.
Ankara/Söğütözü şubesinden bir çalışan, muhtemelen firma personeli. İncelemelere bakıp almaya gitmiştim; VA panel ve Curved olduğu dolayısıyla oyunlarda çok kötü ghosting sorunu olduğunu söyledi. LG 27GR75-B önerilince kaçtım diyebilirim. Gecesinde sizin yorumlarınızı okudum ve tekrar aklıma düştü ama Neo G7 serisine öncelik verdim. O serinin de fiyatlarının şu an olması gerekenden daha yüksek olduğunu düşündüğümden kampanya bekleyecektim fakat tez canlı bir insanım. ASUS'un fiyatı cazip geldi, daha fazla dayanamadım. Şu an için memnunum ama bütçem müsait olsa, yanına onu da alıp deneyimlemek isterdim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@Jokerr önerdiği modelin kontrast ve maksimum parlaklık yönünde sıkıntıları var. Açıkçası rezillik :) LS27BG65'e ghosting sorunlu demesi cahillikten başka bir şey değil çünkü.

Ghosting sorunlu dediği monitörün gecikme süresi performansı :D Piyasadaki önerdiğimiz çoğu IPS'ten daha hızlı.

1720141054043.webp

Bu arada MSI için ön yargılı olmanı gerektirecek bir durum yok, hatta MSI'ın orta ve üst seviye monitörlerinde pek çekinmeye gerek yok. Çoğunlukla kaliteli panellerle arka aydınlatmayı birleştiriyorlar ve ortaya iyi monitörler çıkıyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt