• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

20.000 TL bütçe ile 240 Hz ve en iyi kontrasta sahip monitör tavsiyesi

Bütçe
20.000 TL
@BerkayZ87 Burn-in konusunda gözü karartttım. G65B siparişini iptal edip OLED G6 aldım ve şimdi geldi. Birazdan kurulumunu yapacağım.

OLED veya G6 özelinde ilk kullanımda yapılması gereken ayarlar var mı? İlk tecrübem olacağı için bilgim yok. MSI’da OLED Care 2.0 ayarları falan var mış.

Arka planı karanlık tema kullan.
Parlaklığı fulleme.
Görev çubuğunu gizle.
Ekran hareketsiz kaldıktan 2 dakika sonra ekranı kapat ayarını aç (Windows güç yönetimi)
Masaüstünde klasör vs bırakma
Tüm korumaları aç.

İlk aklıma gelenler bunlar. Başka vardıysa da hatırlamıyorum.

Sağolun hocam. Şöyle ideal sayılacak bir parlaklık aralığı var mı? %40-60 arası gibi diyebileceğimiz. Gözüm aşırı parlağa alıştığı için bana kalsa en sona köklerim. Diğer ayarlamaları şimdi yaptım.

Parlaklıkta nasıl rahat ediyorsan öyle kullan. Genelde G6 kullanıcıları 20 civarında kullanıyor. Eğer yetmezse artırabilirsin. Düşük parlaklıktan rahatsız olduysan gözüne işkence çektirmek yerine yükselt yani. Düşük parlaklıkta kullandıktan bir süre sonra ağrı olmuştu bende. Yanmasın diye fazla kısmanı önermem. Yanma mevzusundan kaynaklı fazla kasınca cidden rahatsız oluyor insan. Ben umursamamayı öğrendim acayip rahatlık oluyor. Keyfim nasıl isterse öyle kullanıyorum. Tavsiyem de o yönde olur.

28 parlaklıkta kullanıyorum. Sormak istediğim son bir şey daha var. Freesync Premium Pro aktif edilmeli mi?

OLED'lerin akıcı ve çok düşük gecikmeli olduğunu söylemiştiniz. Bu ayar açıkken input lag yaratabileceğini ve titreme yaşatabileceğini düşünüyorum. G6'da kapatsam sizce yırtılma ve stutter falan olur mu? Bizzat test etme şansım yok şu sıralar fakat önümüzdeki günlerde kendim test edeceğim.

Freesync/gsync genel olarak açılması tavsiye ediliyor. Çünkü sallıyorum 240Hz monitörünüz var ve 240 FPS'ten daha düşük bir değer alıyorsunuz, burada oluşabilecek yırtılmaları önlüyor. Bir de V-Sync falan açtığınızda oluşabilecek takılmaları engelliyor. Kullanılamaz demiyorum ama bana açıkken biraz daha akıcıymış gibi geliyor oyun. Belki de placebo etkisidir bilemiyorum.

Burada detaylı anlatımı var.

Bu konuyu okuyup almak isteyen değerlendiren olursa dikkat etsin diye söylüyorum, XG2431 kısa ömürlü bir monitör bilmenizi isterim. Ben pandemi dönemi aldım bu monitörü iki sefer 1 yılı doldurmadan bozuldu (scanline tarzı yatay çizgiler beliriyor), en sonunda iade verdiler. O süreçte param eridi tabi enflasyon ile.

Bu monitörün incelemelerine amazon veya reddit üzerinden bakarsanız aynı sorunu yaşamış çok kullanıcı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…