20.000 TL bütçe ile CAD/oyun/film için 2K monitör önerisi

Bütçe
20.000 TL

shipp

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık 5 yıldır BenQ Mobiuz EX2510 monitör kullanıyorum. Rekabetçi FPS oyuncusu değilim; arada birkaç hikâye oyunu oynar, haftada 8-10 saat kadar Battlefield çoklu oyuncu (multiplayer) oynarım. Geceleri de genellikle Netflix'te film ve dizi izlerim. Günün büyük çoğunluğunda ise CAD programlarında anakart çizimleriyle uğraşıyorum.

Bir arkadaşım yakın zamanda AOC 24G42E modelini aldı ve açıkçası monitör hoşuma gitti. Ben de kendi monitörümü değiştirmeyi düşünüyorum. Ekran kartım RX 5700 XT, ancak yakında gerçekleştireceğim bedelli askerlik görevim sonrasında onu da yenilemeyi planlıyorum.

Niyetim AOC 24G42E almak ama bazen "Acaba maymun iştahlı mı davranıyorum?" diye de düşünüyorum. Şu an monitör için yaklaşık 20.000 TL bütçe ayırdım. Monitörler hakkında çok derin bilgim yok, ancak okuduğum kadarıyla çoğu kişi IPS panelleri oldukça övüyor.

Sizce AOC 24G42E benim için doğru tercih olur mu, yoksa bu bütçeyle önerebileceğiniz daha uygun alternatifler var mı?

Şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, sevgilerimi sunarım.

@BerkayZ87 hocam sizin de bu konuda uzman olduğunuzu duydum, sizin de tavsiyelerinizi beklerim efendim.

Son düzenleme:
Hocam değerli tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Şöyle bir durum var kullandığım programlar gereği bazen 8-10 saat aynı ekranda kalabiliyorum. Bu durum OLED ekranlar için problem teşkil eder mi? Varsa bütçe dahilinde daha uygun tavsiye lerinizi beklerim efendim.

Çok büyü sorun teşkil etmez, aynı görsel uzun süre kalmadığı süreçte. Eğer öyleyse de nano IPS önerisinde bulunacağım şimdi.

4K180HZ 1080P360hz olarak keyifini çıkarabileceğin güzel bir monitör.

Mini LED, 2K, IPS: https://www.akakce.com/monitor/en-u...ot-ips-180-hz-oyuncu-u-fiyati,1140809929.html

Bütçe aşarsan 4K 160 Hz / 1080p 320 Hz, Mini LED, IPS: https://www.akakce.com/monitor/en-u...-hz-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,1038525140.html

İçerik üretimi ve içerik tüketimi için Mini LED IPS en ideal seçim olur. Hem IPS olduğu için içerik üretiminde zorluk çekmezsin, hem de içerik tüketimi amacıyla kullanacağın vakit Local Dimming özelliğini ve HDR özelliğini aktif edip iyi bir deneyim elde edebilirsin siyah performansı olarak.

Samsung Odyssey G65B modeli nasıldır hocam, gerek renk gerek de kontrast açısından? Yoksa yukarıda tavsiye ettiğiniz mini‑LED IPS modeller daha mı iyidir? Kusura bakmayın, sizi de yoruyorum; fakat bilmediğim için soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…