• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

20.000 TL bütçeyle Honor 400 ve POCO F6 12/512 arasında seçim yaparken nelere dikkat etmeli?

Bütçe
20.000 TL

ww_Anyone

Üyecik
Merhaba arkadaşlar, ₺20.000 bütçem var. Bir süredir yeni akıllı cihaz arayışındayım. Temelde Honor 400 ve POCO F6 12/512 arasında kaldım. Kamera aslında çok önemli değil benim için. Pek oyuncu da değilim. Temel aradığım özellikler yüksek depolama, uzun ömür ve uzun şarj süresi. Bunları göz önünde bulundurunca POCO F6 daha mantıklı görünüyor. POCO cihazlarda şebeke sorunu olduğunu okudum birkaç yerde, o yüzden net emin olamıyorum. Honor 400’ü de beğendim, 512 GB seçince fiyat uçmasa ona daha sıcak bakabilirdim ama %51’e %49 POCO’ya yakın gibiyim şu anda. Düşünceleriniz neler? Başka bir cihaz önerisinde de bulunabilecek olan varsa buyursun. Cihaz için çok acelem de yok, biraz daha beklesem F6 biraz daha ucuzlar mı diye de düşünüyorum. Fikirlere açığım. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Günlük kullanıcıya POCO önermem.
Honor 400 A56 öneririm daha çok. O ikisinden birini seçmen daha iyi olur.
Honor 400 daha ufak olması, batarya ve ana kamerada daha iyi
A56 daha iyi malzeme kalitesi, işlemci ve genel kamera olarak daha iyi.

Honor 400 öneririm. Ama HyperOS'a alışkansanız veya denemek isterseniz ve kamera beklentiniz yoksa POCO F6 sizin için doğru tercih olabilir. Honor 400 ve A56'ya göre; hız ve donanım bakımından çok daha üstün bir işlemciye sahip. Performans sadece oyun oynarken gerekli olan bir şey değildir. Arayüzde kaydırma yaparken, dosya aktarımı esnasında, arka planda çok sayıda uygulama açık olduğunda, hafızayı verimli kullanma konusunda, internetten bir şeyler indirirken, Wi-Fi ve modem çekim gücü açısından yüksek performanslı işlemci olması daha iyidir.

Poco daima sorunlu bir cihazdır günlük kullanıcıyı delirtir. İşlemci açısından daha iyi ama arayüz sorunlu olunca bir anlamı kalmıyor. Altından girerim üstünden çıkarım uğraşırım diyen alır. Günlük kullanıcıya gitmez. Honor 400 daha temiz.

Markaya karşı bir gareziniz olabilir. Ama bu komple markayı sorunlu yapmaz. Poco F6 kullanıp memnun olanlar var. "Poco daima sorunlu" demek yanlış bir ifadedir. Her markanın iyi ve kötü cihazları vardır. Poco'nun F serisi diğerlerine nazaran biraz daha iyidir. 18-19 bin TL civarında alınabilecek bir üründür.

A56 bak bence.

POCO günlük kullanım için pişman eder.

Yanıtınız için teşekkürler.

Batarya önemliyse şu an bu bütçede en iyisi Magic7 Lite. Genel kullanım ve uzun ömür için Galaxy A56 bakabilirsin.
Yanıtınız için teşekkürler. Evet Magic 7 Lite'a da baktım hatta tasarımını en beğendiğim o oldu aralarından ancak onun da işlemcisi çok düşük kalıyor diğerlerine göre diye düşündüğüm için seçeneklerim arasından çıkarmıştım. Samsung da çok düşünmüyorum ama değerlendirmeye alacağım.

Yanıtınız için teşekkürler. Kameraya çok önem vermiyorum evet, performans uzun ömür açısından daha önemli benim için. Bir de depolama tabii. Honor 512 GB seçeneğini seçtiğimde fiyat çok fırlıyor 256 GB da şimdilik yeterli gelse bile ilerisi için düşündürüyor.

Yanıtınız için teşekkürler. Arayüz sorunundan kastınız günlük kullanımda ne gibi dezavantaj(lar) oluşturur acaba?

Rica ederim. Ben de şu an 512 GB depolamaya sahip bir cihaz kullanıyorum ama 256 GB günümüz için fazlasıyla yeter. Özellikle bulut depolama veya harici disk kullanıyorsanız, telefonda yerel hafıza ihtiyacı o kadar çok olmuyor. 12 GB RAM için 512'ye çıkmak istiyorsanız o başka tabii. Honor 400 ve Poco F6 arasında bariz boyut farkı da var. Mümkünse bir mağazadan iki cihazı da deneyin, öyle karar verin. Bu gibi durumlarda canlı görmek daha iyi oluyor.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Dediğiniz gibi iki cihazı da denemeye çalışayım en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…