20.000 TL civarına ekran kartı önerisi

M.Esat

Uzman
İyi Sosyaller, bu fiyat bandında çok konu açılmış olabilir ama benim kafa karışıklığım AMD konusunda bilgim olmaması. Uzun süre NVIDIA serisine bakarken maddi olarak şimdilik zorlayacağını fark ettim.

Kafamda birkaç soru işaret AMD de stabil düzenli bir performans alabilme durumu. Dümdüz bir kullaniciyim takip oyun oynar film dizi izler internette araştırma yaparım.

Fiyat bütçem ise aslında ne kadar daha düşerse o kadar iyi olur şeklinde. Şu modellere denk geldim:

Sapphire Pulse AMD RADEON™ RX 9060 XT
Gigabyte RX 7700 XT Gaming OC
Gigabyte RTX 4070 Windforce

Çift fan yeterli olur, 3 fanıya mi bakmalıyım, RX9060 bana uygun fiyatlı geldi ama marka kaliteli mi? Gibi gibi sorular var aklımda.

Öneride bulunacaksanız peşin fiyatına taksitli yer olursa sevinirim. Bir de herhangi bir indirim zamanını beklemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
7700XT şu an sıfır alınacak bir kart değil aynı şekilde 4070'de eski nesil dolayısıyla aşırı bir indirim olmadığı sürece(ki Türkiye'de olmuyor) sıfır alınması mantıksız. 9060XT 16 GB iyi bir tercih yalnız attığınız model yerine vatan indirimlerini takip ederseniz attığım kartı ₺17.000 civarına alabilirsiniz. Son 3 haftada 10 gün falan dediğim fiyata satıldı.

Vatandan alınmasını önermem hocam. İndirim ayağına ne kadar iade ve CW'li kart varsa dayıyorlar. Bana bozuk kart geldi, arkadaşım da çektiydi kendine 1 tane dün eline ulaştı. Kartın backplate jelatini yoktu. Kutusundaki güvenlik bandrolunda da hava kabarcığı vardı, açılmış ürün yollamışlar resmen.

Son düzenleme:
9060 XT alın geçin.

AMD'den uzak durun, zira 2 yıl sonra bi anda fişinizi çekebilir. Yeni çıkan oyunların bazılarında sürücü gereksinimi nedeniyle mahrum kalabilirsiniz. Bkz: 29 Ekim itibariyle yayınlanan sürücü de RX 5000 ve 6000 serisine destek bir anda sonlandırıldı. Bol vram ve birkaç bin lira daha ucuzluğun sonuçları işte bunlar. Alternatif olarak Nvidia ve Intel diye 2 marka var tercih edilebilecek.

Vatan bile böyle yapıyorsa nereden alacağız ki? Amazon ve hepsiburada gibi yerlerde bile çoğu kart farklı çeşitli satıcılar tarafından satılıyor.
Taksit seçeneği mümkün değil gibi ucuz fiyatlı marketlerde.
En azından 5-6 yıla kadar destek durmaz diye umut ediyorum ama daha bir önemlisi oynattığı oyunlardaki akıcılık, sorunsuzluk. Intel konusunda hiç iyi tecrübelerim olmadı, nvidia sürücü desteği konusunda haklısınız ama vram konusunda katılmıyorum fiyatlardan dolayı en yakın kart 5060ti 16gb da 5 ile 7 bin lira arasi farkla satılıyor maddiyat kafa karıştırıcı.

AMD'nin geçmişte yaptıkları ve 2 gün önce bunu yapması, RX 9000 serisi için yapmayacağı anlamına gelmiyor. Tercihi buna göre yapın. Risk alırım diyorsanız şansınızı deneyin. Ama 2 yılın sonunda genelde AMD'den yiyilen kazık oluyor ne yazık ki. Vram den kastım şeydi, bazı koyu amd fanboyları genelde nvidiacılara enayi gözüyle bakar. Enayi misiniz siz amd hem daha ucuz hem daha büyük vram, hem daha iyi saf güç diye niye nvidia alıyonuz diye övünüyolardı. İşte bu yüzden alıyoruz. GTX 1080 Ti bile günümüz oyunlarını rahatlıkla oynatabildi. Sürücü desteği artık bitti. RX 6900 alanları düşünün şimdi, yarın bir gün bi oyun çıkacak radeon sürücüsü bilmem kaça güncelleyin diye yazı çıkınca görecek asıl Amd'yi. AMD'nin bu yaptığı ne yazık ki hiçbir yanından tutulacak gibi değil.

Yok.

AMD'ye güvenilmez. Almaya devam edecek deyip 2 gün sonra tekrar salabilir. Zamanında aynı şey başıma geldi. 2 yıl sonunda desteği kesti. Kartın segmentine girmeme gerek yoktur herhalde? Ha üst model olmuş ha alt model olmuş adamlar bakmıyor bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…