20.000 TL'ye 2K 240 Hz monitör önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan doyle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 417
Bütçe
20.000 TL

doyle

Üyecik
Selam arkadaşlar,

Şu an Odyssey G65b almayı dusunuyorum, VA panel olması benı FPS oyunlarında uzer mı? Daha ıyı bır onerınız varsa yardımcı olursanız sevınırım. Bütçem bıraz esnek aklıma yatarsa 20.000'e kadar cıkabılır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Samsung G65B iyi bir monitör.

Tavsiye olarak daha ucuz IPS bir öneri istersen MSI 27QPX
Va panel istersen Samsung G65B
ama bütçen 20 bin civarıysa da ben olsam 2 bin daha çıkar OLED bir monitör alırdım.

Oled monitörlşerde artık firmalar 3 yıl yanma garantisi sunuyor. Çok fazla Yanma koruma özellikleri de var. Monitörler her gün değiştirilen cihazlar da değiller. Seni çok zorlamıyorsa OLED almak daha mantıklı.

Samsung G65B veya ViewSonic VX2758A monitörlerini tavsiye ederim. İki tane alabilirsin o fiyata.
Yok illa tek olsun en iyisi olsun dersen MSI MPG275 tavsiye edebilirim.

Samsung G65B veya ViewSonic VX2758A monitörlerini tavsiye ederim. İki tane alabilirsin o fiyata.
Yok illa tek olsun en iyisi olsun dersen MSI MPG275 tavsiye edebilirim.
VX2758A görüntü kalitesi bakımından kötü.

G65B oldukça iyi bir monitör. VA panelin genel olarak yaşattığı sorunların hiçbirini yaşatmayan bir monitör, gecikmesi de oldukça iyi.

IPS olduğu için öyle düşünüyor olabilirsin. Günlük kullanımda yahut iş için daha iyi seçenektir.
Tabii arkadaş FPS oyunu için istiyormuş onu fark etmemişim. O sebepten Samsung G65B onun için daha uygun bir ürün olur.

G65B oldukça iyi bir monitör. VA panelin genel olarak yaşattığı sorunların hiçbirini yaşatmayan bir monitör, gecikmesi de oldukça iyi.
kac ms oldugu konusunda test edılmıs bır bılgı var mı acaba

Bütçen 22000 TL'ye çıkarsa şu OLED monitörü satın alabilirsin, bu monitörde yanma riski bulunuyor yine de bahsedeyim dedim. https://www.akakce.com/monitor/en-u...k-pivot-240-hz-oyuncu-u-fiyati,877845197.html

Genelde 400-500$ bandındaki ürünler LG, MSI, Gigabyte modelleri oluyor ve yurtdışındaki bazı modeller. Türkiye'yi göz önüne alırsak IPS olarak LG 27GR83Q-B modelini alabilirsin. IPS 240 Hz, MSI 274QPX modelinden daha iyi tepki süresine sahip ve kullanmış biri olarak ghosting olmadığını söyleyebilirim. 60 FPS kilitli oyunlarda bile akıcı bir deneyim elde ediyordum. MSI 274GPX modelinde 170 yada 180 Hz sonrası 8bit+FRC (10 bit) yerine 8 bite dönüyor. Yani 240 Hz kullanmak istersen 10 bit yerine 8 bit olarak kullanmış olursun. Kalibre etmemiştim, siyahlar griydi, daha iyi siyah elde etmek istersen tabii ki VA yada OLED almak daha mantıklı olur. LG GR83Q-B'de IPS glow yoktu. Monitors Unboxed'da Tim'in inceleme yorumuna göre kaliteli ve alınabilir model. İncelemeyi izlediğimde Odyssey G65b modelinde doğru ayar yaptığında ghosting olmaz, ufo testlerindede başarılı sonuçlar elde ediyor, alınabilir model diyebiliriz. Samsung modelinde yanlardan, üst veya aşağıdan bakarken görüntüde renk kaymaları olacağından sadece dümdüz bakman gerek.

Özetle daha iyi siyah elde etmek istiyorum dersen tercihini Samsung'dan yana kullan. Daha iyi görüntü elde etmek istersen LG yada MSI modeline bakabilirsin, LG daha mantıklı olur. F/p OLED almak istiyorum dersen 22000 TL'ye o modeli satın alabilirsin ama dediğim gibi yanma riski sıkıntı.

Son düzenleme:
Konu sahibine konuyu açtığı için teşekkürler, ben de monitör bakıyorum, genellikle ödeme seçenekleri en en az 3 ay peşin fiyat taksit seçeneklerine bakıyorum...

Monitors Unboxed'ta ASUS'un VG27AQML1a 1ms 240Hz(OC ile 260) 2K IPS monitörünün değerlendirmesini göremeyince ürünü almaya vazgeçtim... Halen bakınıyorum, 2K, 1ms ve altı gerçek 240 Hz monitör arıyorum...

MSI27QPX bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…