200.000 TL bütçe ile A2 motor tavsiyesi

Bütçe
200.000 TL
Herkese merhaba,

Yaza kadar bir motor almak istiyorum. Bütçemi maksimum 200.000 TL olarak belirledim. Aklımda Honda CB250R var ama temizlerini bulmak bu bütçeyi aşabiliyor. Bu bütçeye uygun başka neler var, önerilere açığım.

İsteklerim:
  • Naked / racing / supersport tasarım (scooter istemiyorum)
  • A2 ehliyetine uygun.
  • Fiyat-performans dengesi iyi.
  • Hafta sonu keyif + otoban sürüşleri için uygun.
  • Çin / hint ürünlerine çok sıcak bakmıyorum.
  • İstanbul ve çevre illerden bakıyorum.
Sorularım:
  • Önerdiğiniz modellerde neyi özellikle kontrol etmeliyim?
  • Sizce kaç km altı bakmak mantıklı?
  • Km'si yüksek ama yenilenmiş / rektifiye motorlar önerir misiniz?
Öneri ve tecrübelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Boy 172 ama motorun küçük olmasına çok takılmıyorum. MT-25'i ben de çok isterim ama gerçekten temizi bu fiyatlarda yok. Birkaç tanesine baktım, şasi falan kaynaklıydı. Belirtmemişim ama İstanbul ve çevre illerden bakıyorum.

Bu işin vakkosu japondur. 50bindeki Mt'yi, sıfır 250Sr'a değişmem.
Cfmoto ve Bajaj gibi kendini kanıtlamış markalar da iyi tabiki.

Bu işin vakkosu japondur. 50bindeki Mt'yi, sıfır 250Sr'a değişmem.
CFMOTO ve bajaj gibi kendini kanıtlamış markalar da iyi tabii ki.

Bajaj'da ikinci el bakabilirim, sıfır almaya gerek görmüyorum. Ancak RS200 modelinde vites ve hararet göstergesinin olmamasına takılıyorum. TVS RTR 200'ün tipi hoşuma gitmiyor. CFMOTO'da ise sorunlar ve parça durumlarıyla boğuşup soğumak istemiyorum. Bu yüzden CB250R gibi modellere yönelmeyi düşünüyorum.

CB250R

Mesela Sym NHT 200 modeli hoşuma gidiyor ama emin olamadığım modellerden.

Dominar 400 gelir mi bilmem ama düşük kmlerde güzel olur. D250'de olabilir. 250nk ya da 250sr yerine dominar tercih ederim.
TVS'e o kadar para vermeye değmez. CFMOTO parça sorunu kalktı diyorlardı en son. Hala devam mı?

Tel jant olayı benlik değil zırt pırt ayar yaptırmakla uğraşılmaz. Bana kalırsa zincirli motor bile benlik değil. Kayış ya da şaft aktarma tertermiz zahmetsiz. Haftada 1 kere zincir temizliğiyle hiç uğraşmam bu yaştan sonra.

Dominar 250 olabilir ama 400 zor gibi. Yaş 30, ben uğraşırım hafta sonu falan zincir temizliği çok sorun değil.

CFMoto kronik ve parça sorunundan şikayeti hala devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…