24'te yerleştim ama gitmedim, 25'te OBPM kırıldı. 26 yılında neyi işaretlemem gerektiğini bilmiyorum. Herkes başka bir şey söylüyor. Bilen birileri varsa yardımcı olabilir misiniz? Yanlış işaretlersek başvuru direkt iptal oluyormuş ve bugün son gün.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Nereye işaretleme yapıyorsunuz?
Başvurunun iptal olacağını kim söyledi?
Buradan bahsediyor sanırım. İptal olacağını sanmıyorum bu arada.
Nereye işaretleme yapıyorsunuz?
5 diyen var 9 diyen koçuma sormuştum oda ChatGPT'ye sor dedi hiçbir yerde düzgün bilgi yok.
ÖSYM nin sitesinden okudumNereye işaretleme yapıyorsunuz?
- Makaleler
- 3
Başvurunuz iptal olmuyor. Sınav sonucundan doğan haklarınız geçersiz sayılıyor. Hala sınava girmiş ve sonuç almış olabilirsiniz.
Öğrenim durumu ve kodu kısmından bahsediyorsanız maddeler açık. Anlamadığınız yer nedir? Orada size OBP kırıldı, yerleşti, ek tercihe kaldı, güvercin takla attı, sınava 57 kere girdi demiyor.
Yükseköğretimle meşgul olacaksanız biraz daha çaba sarf etmelisiniz. Telefonunuz eskimez.
2024'te yerleşmişsiniz. Peki kayıt yaptırdınız mı? Yaptırdıysanız hala kayıtlı mısınız?
2025'te sınava başvurduğunuza ya da başvurmadığınıza dair bir bilgi vermemişsiniz. OBP kırılmasını insanlar çok farklı yorumluyor. X yılında yerleşen birinin başvurmasa dahi X+1 yılında OBP'si kırılır demek pek de yanlış değil.
Verdiğiniz bilgilerden olasılık çıkarsak TEMA Vakfı sertifika verir.
Girin bakalım ne yapmışsınız.
www.turkiye.gov.tr
Öğrenim durumu ve kodu kısmından bahsediyorsanız maddeler açık. Anlamadığınız yer nedir? Orada size OBP kırıldı, yerleşti, ek tercihe kaldı, güvercin takla attı, sınava 57 kere girdi demiyor.
Yükseköğretimle meşgul olacaksanız biraz daha çaba sarf etmelisiniz. Telefonunuz eskimez.
2024'te yerleşmişsiniz. Peki kayıt yaptırdınız mı? Yaptırdıysanız hala kayıtlı mısınız?
2025'te sınava başvurduğunuza ya da başvurmadığınıza dair bir bilgi vermemişsiniz. OBP kırılmasını insanlar çok farklı yorumluyor. X yılında yerleşen birinin başvurmasa dahi X+1 yılında OBP'si kırılır demek pek de yanlış değil.
Verdiğiniz bilgilerden olasılık çıkarsak TEMA Vakfı sertifika verir.
Öğrenci Belgesi Sorgulama
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na bağlı üniversitelerde okuyan öğrencilerin öğrenci belgelerini alabilecekleri bir hizmettir.
Yazdıklarınızım.
Yazdıklarınızın hepsi zaten bilinen bir gerçek sadece bir yanlış bilgi var o da başvurunun geçersiz olmayacağı başvuru yaparken orada belirtiyorlar geçersiz olabileceğını sanırım bu bilgi size takla atan güvercinden geldi sorduğum soruyla bağlantızız bir cevap oldu genel olarak.Ha bir de zaten yerleşip gitmediğimi söyledim linkin alaka patlattı.
Başvurunuz iptal olmuyor. Sınav sonucundan doğan haklarınız geçersiz sayılıyor. Hala sınava girmiş ve sonuç almış olabilirsiniz.
Verdiğiniz bilgilerden olasılık çıkarsak tema vakfı sertifika verir.
Öğrenci Belgesi Sorgulama
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na bağlı üniversitelerde okuyan öğrencilerin öğrenci belgelerini alabilecekleri bir hizmettir.www.turkiye.gov.tr
Yazdıklarınızın hepsi zaten bilinen bir gerçek sadece bir yanlış bilgi var o da başvurunun geçersiz olmayacağı başvuru yaparken orada belirtiyorlar geçersiz olabileceğını sanırım bu bilgi size takla atan güvercinden geldi sorduğum soruyla bağlantızız bir cevap oldu genel olarak.Ha bir de zaten yerleşip gitmediğimi söyledim linkin alaka patlattı.
- Makaleler
- 3
Hala yerleşmek, kayıt yapmak ve okula gitmek arasındaki farkı idrak edemiyorsunuz.
Daha başvuru iptali ile sınav sonucunun geçersiz sayılmasının farkını idrak edemiyorsunuz.
Pek de yüksek olmayacak gibi duran yükseköğreniminizde başarılar.
Daha başvuru iptali ile sınav sonucunun geçersiz sayılmasının farkını idrak edemiyorsunuz.
Pek de yüksek olmayacak gibi duran yükseköğreniminizde başarılar.
Yerleşim gitmedim demek ne olarak anladın hani kayıt için üniversiteye gidip yapılıyor ya. Başvuru iptal olunca sınava girebilir misin abi çok düşünme ben cevap vereyim hayır. Yüksek olmayacak derken ilk senemedede 2. senemde de (obpm kırılmasına rağmen) çok iyi puanlar alım gitmememin nedeni puan değil yani. Beni küçümsemeye çalışmana gerek yoktu ki ben insanları girdiği sınavdan ve aldı puandan değer biçmem insan olmak lazım önce. Ama ben sana hayatta başarılar dilerim abi.