2025'te Hangi İnternet Tarayıcısı Daha İyi?

2025'te Hangi Tarayıcı Daha İyi?

• Chrome

Oy: 16 35,6%
  • Edge

Oy: 8 17,8%
  • Opera

Oy: 3 6,7%
  • Firefox

Oy: 18 40,0%

• Oy verenlerin toplamı
    45

Ben buna benzer bir tane daha ankete katılmıştım, bayağı bir seçenek vardı ve ona rağmen o arkadaşa bile eksik dediler.

Ben Brave derim. Gerçekten stabil bir tarayıcı. Yine de mobilde Chrome kullanıyorum. Nedeni ise alışkanlık.

Son düzenleme:
Sana bunu daha önce anlatmıştım tane tane. Gizlilik amaçlı değil sitelerle uyumluluk amaçlı yaptılar demiştim dinlememişsin. Ayarlara girip kendim vivaldi yaptım sitelerle artık uyumlu çalıştığını gördüm ve ellemedim.

Sitelere uyumluk için zaten yeteri kadar dize ekleniyor. Neyin uyumluluğu için yapmışlar? Daha çok kitlesini kandırıyor. Edge açsan bile hâlen Chrome/ ve yanında """Edg/""" diye dize veriyor. Bak uyumluluk böyle oluyor. Bırakında işimizi bilelim. Biz bu konularda da yeni değiliz.

Mozilla gibi davran diye seçenek koyarsın. "Gecko/" diye dize verirsin. Ama "Vivaldi/" diye de dize verirsin. Vermeyeceksen bile kendine özel header oluşturup insanların istediğinde tanımasını sağlarsın. Uyumluluk dediğin böyle yapılır. Baştan sona sahte başlıklar göndererek değil.

Biz yine de iyilik yapıp olur da "Vivaldi/" diye dize göndermeye başlarlarsalar diye kod yazdık ve gördüğün gibi Techolay sendeki Vivaldi'yi tanıyor. Bana kalirsa inatla başlık geliştirmeyen tarayıcıya üstüne SVG logo yaparak çok büyük iyilik yaptık.

Bu anketi ben yapsaydım üstünde çalıştığımız tüm tarayıcılar ile sayfayı doldururdum. Vivaldi hariç

Son düzenleme:
Chrome en iyisi. Ha tekellik yapıyor o ayrı konu. Sizin kullandığınız telefon Android ise direk gelen Chrome oluyor. Başka tarayıcı kullanabilirsiniz ama o internet tarayıcı da Google'a para veriyor, Play Store'da olduğu için. Google her yerden parayı kırıyor, dert etmeyin.

Ben Edge'yi beğendim. Nedeni ise adblocker olması. Google'deki şifrelerimin gelmesi. Zaten pek bir tarayıcı ile işim yok. Gizlilik falan fistan umursamam bile araştırsın yeter.

Eskiden eklemeyen çok fazla site vardı. Maç sonuçlarını takip etmek için girdiğim bir site desteklemiyordu mesela. Sırf bu yüzden Chrome olarak gösteriyordum. Bu kadar abartılacak bir şey yok. Adamlar gizlilikle ön plana çıkmıyor zaten tamamen açık kaynak bile değiller. Bunu brave yapsa gizlilik için yapıyor dersin ancak vivaldinin öyle işlere kalkışacağını sanmıyorum. Seninle bu konuları en son konuştuktan sonra vivaldi yaptım ve tekrar çalışmayan siteleri denedim sonuç olarak artık sorunsuz çalışıyor. Elbette hala uyumsuz web siteleri vardır. Sen bu işler de yeni değilsin ama senin yaşından fazla tarayıcı alanında deneyimi olan Vivaldi ceosundan daha mı iyi bileceksin.

Listeye konmamış ama 1 2 yıldır Brave kullanıyorum. Ondan öncesinde Opera GX kullanıyordum lakin 4-5 GB RAM kullanımı gibi absürt sorunlar nedeniyle bırakma kararı almıştım. Brave'den memnunum fakat Opera GX'in çok daha zengin olduğu da su götürmez bir gerçek. İkisi de kendi alanlarında iyidir bence. Brave'in gizliliği ve güvenliği çok güzel hissettiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…