2026 Azerbaycan Grand Prix'ini George Russell kazandı. İngiliz pilot, pole pozisyonunun avantajıyla kalkışta yerini koruyarak yarışın kontrolünü daha ilk metrelerde eline aldı. Arkasında ise tam bir kaos hakimdi; Verstappen ilk turlarda Hamilton ve Leclerc'i peş peşe avlayarak agresif bir tırmanışa geçti. Red Bull'un çaylağı Hadjar da bu hücuma ayak uydurup Leclerc'i geride bırakarak üçüncülüğe yerleşti ve adeta şov yaptı. Aston Martin cephesinde ise Stroll ve Alonso'nun art arda yarış dışı kalmasıyla erken bir trajedi yaşandı.
Yarışın kırılma anı Albon'un Williams'ı bariyerlere gömmesiyle gelen Güvenlik Aracı periyodunda patlak verdi. Yeniden startta arka grup adeta yangın yerine döndü; Franco Colapinto'nun frenajı kaçırarak yaptığı kontrolsüz hamle Gasly ve Norris'in yarışını aynı anda çöpe attı. McLaren garajında yıkım bununla da bitmedi; yarışın son bölümlerine girilirken podyumu kovalayan Oscar Piastri de dışarı uçarak elindeki harika dereceyi harcadı.
Son turlara girildiğinde Verstappen 0.4 saniye farkla ensesinde devasa bir baskı kursa da, Russell bu kaostan hatasız bir sürüşle sıyrılıp finiş çizgisini lider geçmeyi başardı. Orta gruptaki acımasız kıyım sabırlı kalanların işine yararken, McLaren'ın Bakü'de ardı ardına gelen şanssızlıklar ve hatalarla podyum fırsatını elinin tersiyle itmesi, yarışın ardından haftalarca konuşulacak unutulmaz bir dramaya imza attı.
Ben burada Leclerc ve Hamilton'u ayrıca tebrik ediyorum. O traktörlerle iyi dayandılar.
Düzlükte o kadar yavaş kalıyorlardıki bundan daha kötü bir sonuç bekliyordum dünden beri...
Formula arabalarının motorunun sesi değiştiğinden bu yana takip etmeyi bıraktım.
Eskiden sırf araba hızlanması ve sesi için seyrediyordum. PC oyununda bile 2013 versiyonundan yenisini oynamadım seslerin değiştiği için.