Rehber 2026 yılında 8 GB VRAM hâlâ yeterli mi?

İşte bu yüzden 5080 kartımı 1080p monitörde oynuyorum. Bana göre 2K kartı bile değil çünkü kart VRAM darboğazına giriyor.

İşte bu yüzden 5080 kartımı 1080p monitörde oynuyorum. Bana göre 2K kartı bile değil çünkü kart VRAM darboğazına giriyor.

1080p 165Hz monitör laptopa bağlı, 2K 240Hz ana makineye. 1080P'ye şu an VRAM yüzünden düşmedim hiç, sadece FH6'da 2K Max ayarda 14.3GB VRAM gördüm en yüksek. AC: Shadows, RE: 9, CP2077 2K 60 FPS PT açamıyor bile zaten illa 1080p upscale istiyor. RTX kullanmazsan 4K da oynatır da son teknolojiyi kullanalım diye para saydık biz. İkeride zaten ayar kısılacak Allah'ın emri de bu kartlar daha çıkar çıkmaz böyle çıktı yani eti budu belli. 1080p Path Tracing açıyor en azından rahatça ve görüntü bulanık değil. 5070 Ti olanlar eleniyor burada onlarınkisi daha can sıkıcı.

Valla ben muzdaribim bu konudan. Yetmeyeceği yönündeyim. Ancak fazla laptop modeli ülkeye gelmediği için mecburen 5060 bakmak zorundayız.
Bana da yetmeyecek gibi geliyordu ama 12 GB'lara kolay kolay çıkamıyoruz. Ben laptop kullanıcısıyım zaten kasalı sistem sevmiyorum sürekli gezdiğim ve bilgisayarımı yanıma aldığım için, o yüzden 12 GB VRAM olan laptop da bulunmuyor dediğiniz gibi. O sebepten ötürü oyun yapımcılarının biraz daha 8 GB bandında kalmaları gerek bence.

Ben de KYK için bakıyorum. Önce Game Garaj R9T baktım, ısınan bir modelmiş. Sonra MSI Vector ekranı kötü, RAM az, ekstra masraf; hem 2 kanal dolu. Acer Predator var 5070Ti, onun da RAM artırması sıkıntı, tek kanal geliyor. 110 bin yerine RAM için 130 binlik oluyorum. Neredeyse 2 tane TUF 5060 parası. Gerek yok gibime geliyor. Amaç oyun, dizi vs. günlük kullanım.
AAA oyunlarda oynayacağım ama bakalım 5060 ne kadar açabilirse.

Ben Lenovo 15IRX10 aldım (İ5 model), şu an aşırı rahatım. Anakart sorunu da bu modelde yok diye biliyorum direkt iç yapı değiştiği için. Öneririm. Ben de okul için almıştım ama okuldan geldim sonra .

Oyun performansı tatmin ediyorsa sorun yok hocam. Lenovo güzel ancak genelde 32 RAM ve SSD 1 TB olunca Asus'tan pahalı oluyor. Bir de 115 W yerine 100 W görmüştüm.
Tahminen 5060 ile memnun olurum. Şu an RT olaylarını ve VRAM'i biraz abarttığımı düşünüyorum ancak 5060 deneyemediğim için fazla da ısınamadım.

Oyun performansı bana çok iyi geldi (Tabi Acer Aspire 7 2021 versiyondan geçtiğim için olabilir), 1TB 24GB RAM olan versiyonu aldım ben 50.000 civarına denk geldi, internette daha ucuzdur yüksek ihtimalle. 5060 modeli ne kadar emin değilim bende 5050 var. İçinden overclock destekli geliyor, fan sesi aşırı yok, AAA oyunlarda kasma yaşamadım orta ayarlar gayet yeterli, yüksek ayarlar da iyi. Kendim genelde gacha oynuyorum o oyunlarda da ultra grafiklerde hiçbir sorun yaşamadım. Araştırabilirsiniz, bence tatmin edecektir. 115W sanırım ekran kartı turbo boost açılınca, ama normalde 100W.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…