2026 yılında iPhone 11 kullanmak

Aşırı detaylı inceleme olmayacak bu. Kendi deneyimlerimden bahsetmek istiyorum.

Bundan yaklaşık 2 yıl önce Samsung S21 kullanıyordum. Fakat hem şarjının çok hızlı bitiyor olması hem de telefonun kasıyor olması beni Samsung'dan soğutmuştu. Ben de seçeneklerime baktım. S21'i satıp direkt iPhone 11 alabiliyordum.

iPhone 5'ten bu yana yıllarca iOS kullanmış birisi olarak da bu teklif cazip gelmişti. Android bana yabancı geliyordu.

Nitekim iPhone 11’e geçiş yaptım.

Soru-cevap şeklinde gitmek istiyorum. Hem çok sorulan sorulara cevap vermiş olurum hem de uzun uzun metinler yazmak zorunda kalmam.

iPhone 11 kasıyor mu?

Bu soruya net bir hayır cevabı vererek başlamak istiyorum. Ben kullandığım 1.5 yıllık süre boyunca telefonun kastığını hiç görmedim. Oyunlar oynadım, sosyal medyada dolaştım. Müzik dinleyerek Lightroom'da fotoğraflar editledim. Hiç kastığını görmedim. Lakin burada bir parantez açmak gerekli.

Eğer telefonu şarjda kullanırsanız işte o zaman kasıyor. Bunun sebebiyle şarjda telefonu kullanırsanız kasanın alev topuna dönüyor olması.

Fakat dediğim gibi telefon şarjda değilse neredeyse 0 kasma diyebilirim.

iPhone 11 ısınıyor mu?

Bu sorunun birçok cevabı olabilir. Çok sıcak aylarda telefonun alev topuna döndüğünü hatırlıyorum. Bayağı el yakacak seviyede ısındığı oluyordu. Fakat ekstrem hava durumları dışında dramatik bir ısınma gözlemlemedim. Oyunda oynasanız sosyal medyada da dolaşsanız aşırı bir ısınma olmuyor. O yıllarda çıkan çoğu telefon gibi bir yapısı var diyebilirim.

Burada bir parantez açmak gerekirse şarj esnasında telefonu kullanırsanız işte o zaman ciddi ısınıyor ve telefon uyarı verip kendini soğutma moduna alıyor.

Bu durumu az yaşadığım için dert etmedim ama böyle bir durum var, söylememek olmaz.

iPhone 11’in ekranı gerçekten kötü mü?

Bu soruya da hayır demek istiyorum. Her ne kadar IPS panel kullansa bile Apple, olabilecek en kaliteli paneli kullandığı için giriş seviyesi bir AMOLED ekrana göre çok daha iyi gözükecektir.

Fakat S21 ile karşılaştırma yaparsam elbette arada bariz bir fark var. Fakat kullanıcı deneyimini kötü etkilediğini düşünmüyorum. Ekrana bakıp "of, çok kötü gözüküyor" demezsiniz. Ancak premium bir AMOLED ile karşılaştırınca bu ekran kötü gelebilir.

iPhone 11’in şarjı nasıl gidiyor?

S21'den iyi fakat günümüz için yetersiz diyebilirim. Bunu da uzun uzun açıklamak yerine direkt fotoğraf koyarak anlatmak istiyorum.

Kapalı ekranda Spotify çalışıyor ve bu ekran sürelerine birkaç oyun dahil.

Kısacası şarjı çok kötü değil ama iyi diyemem.

İnceleme bitti. Merak ettiğiniz soru varsa sorabilirsiniz. Olabildiğince objektif değerlendirmeye çalışırım.

Sırf sahibim diye iPhone 11’i övmek gibi bir derdim yok. Tamamen kişisel deneyimlerimi anlatmakla birlikte kötüye kötü demekten çekinmeyeceğimi bilmenizi isterim.

Pil süreleri iOS 27'ye aittir, bilginize.

Bir iPhone 11 hater olarak soruyorum, güvenlik sistemi nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir iPhone 11 hater olarak soruyorum, güvenlik sistemi nasıl?
Güvenlik sistemi derken? iPhone 18 Pro Max ne kadar güvenliyse iPhone 11 de o kadar güvenli. İkisi de Face ID teknolojisini ve iOS 27'yi kullanıyor.

Hayır. Yani işte virüslere karşı nasıl?

Dediğim gibi. Herhangi bir iPhone nasılsa bu da öyle. Kolay kolay virüs yemez. Android'deki gibi bir APK durumu olmadığı ve varsa bile zor olduğu için son kullanıcıya ulaşmıyor. Bu sebeple güvenli.

Ekran paneli idare edebilecek seviyede ancak bezelleri asla. 20 yıllık kalın kasa monitör gibi ekran kenarları var.

Ekran kasa oranı bence de çok iyi sayılmaz ama dediğin biraz abartı. Beni hiç rahatsız etmemişti. S21'den geçmeme rağmen.

Arkadaşımda var ve aşırı rahatsız ediyor beni. O yılların en dandirik Android telefonları bile bu konuda daha iyi.

Eleştiri olarak, sadece görsel açıdan daha iyi görünmesi için soruların kategorilere belirgin şekilde başlıklarla ayrılıp daha iyi bir düzen oturtulabilirdi. Onun dışında elinize sağlık, kağıt üzerindeki verilerden uzak, sadece kullanıcı deneyimi anlatmanız hoş olmuş. 2026'da alınması hakkında ne düşünüyorsunuz? iPhone 11, 2026'da 2. elden alınır mı?

Anladım ve teşekkürler. Ne zaman değiştirmeyi düşünüyorsunuz?
Bütçeyi ne zaman denkleştirirsem. Değiştirsem bile daha yeni bir iPhone modeline geçmek isterdim. Samsung S21'den bu yana çok gelişme yaşadı ama bence S21 çok kötü bir telefon. Bu planlı eskitmeden dolaylı olabilir tabii. Belki Samsung da alabilirim ileride.

Bütçe sınırlıysa bundan daha iyi ne alınır, ben bilmiyorum. Android pazarına bakmak lazım ama iPhone olarak güncelleme alan en düşük model bu. 2026 yılında hala kullanılabilir. Fakat biraz daha bekleyip bütçeyi artırmak ve daha güncel bir iPhone almak daha iyi olabilir. En azından iPhone 13 gibi.

Arkadaşımda var ve aşırı rahatsız ediyor beni. O yılların en dandirik Android telefonları bile bu konuda daha iyi.
Olabilir. Fakat beni rahatsız etmemişti. İkinci el fiyatından düşündüğümüzde de muhtemelen aynı fiyat bandındaki Android'lerin çoğundan genel olarak iyidir. Ekran kasadan bahsetmiyorum, performans ve güncelleme olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…