2030 yılından sonra askerlik kalkar mı?

2030’dan sonra da askerlik kalkmaz. Bulunduğu coğrafya ve sınır güvenliği ihtiyacı ortada. Teknoloji gelişse de sahadaki askerin ve gerektiğinde göreve çağrılabilecek eğitimli insan gücünün yerini tamamen tutmaz. Profesyonel orduyu büyütmenin de ciddi bir maliyeti var. Süresiyle veya uygulamasıyla oynarlar ama tamamen kaldırmalarını beklemiyorum.

Ya 6 ay git yap ne olacak. eskiden 24-12 ay yapıyorlardı.

KYK yurdu ile askerliğin pek bir farkı yok hocam, sadece askeri eğitim ve nöbet eksik.

Dostum kalkmak bir yana Avrupa'da Almanya, Polonya gibi gönüllülük esasının olduğu bazı ülkelerde zorunlu askerlik tekrar gündeme geliyor hatta Hırvatistan'da zorunlu askerlik yeniden yürürlüğe girdi fiilen uygulanıyor.

Yaşadığımız coğrafya ve giderek artan siyasi askeri gelişmeler göz önüne alındığında zorunlu askerliğin uzun vadede kaldırılacağını kesinlikle düşünmüyorum. Bölgemiz ateş çemberi.

Orta Doğu ülkesi olup bu düşünceye kapılman ironik olmuş. Hem devlet için ciddi bir gelir kaynağı hem de gerekli bir şey. Kalkmaz.

Çürük raporu alabilirsin. Zamanla da pek ilgisi yok; 6 aydan kimse ölmez, bir tecrübedir.
Sana laf anlatmaya gerek yok, duvara konuşmakla aynı şey. İyi forumlar.

Orta Doğu ülkesi olup bu düşünceye kapılman ironik olmuş. Hem devlet için ciddi bir gelir kaynağı hem de gerekli bir şey. Kalkmaz.
Dostum 6 ay tuvalet temizlemekle, mutfakta yemek pişirmekle ülkeyi savaş anında kurtarabileceğini düşünmen bence benim söylediğimden daha ironik.

6 ay seve seve yapacaksın hocam veya 500 bin TL verip 1 ay yapacaksın, ya da çürük raporu alacaksın 6 ay yapacaksın yani başka yolu yok askerlik kalkmaaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…