ZımZım

Çalışkan
Elimde 24 GB RAM'li bir laptop var. Çift kanala geçmek istiyorum ve bir 24 daha eklediğim takdirde hem 48 fazla abartı olacağından boş masraf yapmak istemiyorum. Bir 16 daha taksam sorun olur mu? MHz ve CL değerleri aynı, marka da aynı. Aynı performansı alabilir miyim çift kanal gibi?

Aynı performansı alamazsınız. Dual channel çalışabilmesi için ikisinin de miktarının ve frekansının aynı olması gerekir. Alacaksanız 24 GB olarak almanız gerekiyor. Farklı miktarlarda alırsanız flex channel olarak faydalanır, tek veri yoluyla sadece bellek miktarını artırmış olursunuz.

Bu laptopun kaç slotu var? 24 GB RAM gösteriyor ise 2 RAM takılıdır ve 3. RAM takabileçeğinizi sanmam.

İki RAM takılı olması gerekmiyor. Tek slot 24 GB DDR5 RAM'ler mevcut.

Bu laptopun kaç slotu var? 24 GB RAM gösteriyor ise 2 RAM takılıdır ve 3. RAM takabileçeğinizi sanmam.
Arkadaşın da dediği gibi tek slot 24

Aynı performansı alamazsınız. Dual channel çalışabilmesi için ikisinin de miktarının ve frekansının aynı olması gerekir. Alacaksanız 24 GB olarak almanız gerekiyor. Farklı miktarlarda alırsanız flex channel olarak faydalanır, tek veri yoluyla sadece bellek miktarını artırmış olursunuz.

İki RAM takılı olması gerekmiyor. Tek slot 24 GB DDR5 RAM'ler mevcut.
Frekansları aynı,böyle bir durumda ilk 32'lik kısım çift kanal olarak çalışıp kalan 8 tek kanal çalışmıyor mu ? 32'lik kapasiteyi aşacağımı sanmam pek.

Elimde 24 GB RAM'li bir laptop var. Çift kanala geçmek istiyorum ve bir 24 daha eklediğim takdirde hem 48 fazla abartı olacağından boş masraf yapmak istemiyorum. Bir 16 daha taksam sorun olur mu? MHz ve CL değerleri aynı, marka da aynı. Aynı performansı alabilir miyim çift kanal gibi?

1.5 yıldır iki farklı marka olan 8+16 GB DDR5 RAM kullanıyorum laptopta hiç sıkıntı yaşamadım. 24 GB RAM büyük ihtimalle bana yettiği gibi sana da yetiyordur. Bu şekilde kullanmaya devam etmeni öneririm. Para çoksa bilemem ancak ben dişe dokunur bir performans farkı olacağını sanmıyorum. Performans farkı için 1x32 GB vs 2x16 GB videoları gerekli, genelde izlenme o için 1x16 vs 2x16 yapıyorlar aşırı komik sanki iki tane takınca cihaz aya çıkacak gibi sunuyorlar haha.

Son düzenleme: