Özellikle ASUS ProArt kasanın tasarımı acayip hoşuma gitti bayıldım hatta. Bir sonraki büyük sistem yükseltmesi muhtemelen 5-6 yıl sonra olur. O zamanda da bu her bileşeni sıfırdan almadan bu kasa içerisinde bazı değişiklikler yaparak yükseltmeye devam ederim diye düşünüyorum. Uyumsuzluk vs olmadığı durumlarda tabii.
Şu alttaki bekleme süreleri ne kadar azalacak acaba, oldukça sabırsızlanıyorum.
Güç kaynağını şununla değiştirsem nasıl olur? Aynı model gibi görünüyor ama sadece bu 1200W.
Arkadaşlar sistemi aldım, yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ancak anlamadığım bir nokta var. Bu kartın bazı oyunlarda 81-82 derecelere çıkması normal midir? Kart kendi fanlarını %30'larda çalıştırmaya devam ediyor ve arttırmıyor.
Ben kasa fanlarını Full açtığımda ekran kartı fanını da %50'ye getirdiğimde böyle bir sorun olmuyor. Ama bu durumda da ciddi gürültü çıkıyor haliyle.
Ancak anlamadığım bir nokta var. Bu kartın bazı oyunlarda 81-82 derecelere çıkması normal midir? Kart kendi fanlarını %30'larda çalıştırmaya devam ediyor ve arttırmıyor.
Ben kasa fanlarını Full açtığımda ekran kartı fanını da %50'ye getirdiğimde böyle bir sorun olmuyor. Ama bu durumda da ciddi gürültü çıkıyor haliyle.
Hangi oyunlarda 81-82 derecelere çıkıyor? Ve ne kadar süreliğine?
Kartın sıcaklık ayarı yüksek, fan devri düşüktür. Daha iyi anlaşılması/örnek olması adına şöyle açıklayayım: kart 90 dereceye gelene kadar fan devrini %30'un üzerine çıkarmayacak.
Kartın sıcaklık ayarı yüksek, fan devri düşüktür. Daha iyi anlaşılması/örnek olması adına şöyle açıklayayım: kart 90 dereceye gelene kadar fan devrini %30'un üzerine çıkarmayacak.
Kartın sıcaklık ayarı yüksek, fan devri düşüktür.
Daha iyi anlaşılması/örnek olması adına şöyle açıklayayım: kart 90 dereceye gelene kadar fan devrini %30'un üzerine çıkarmayacak.
Fan devri o karta göre düşük. @LH44 hocanın dediği gibi. Kasa fanlarını da oyuna girerken %50 ye felan ayarlayın hep yaptığınız gibi. Benim Asus Tuf 5070ti ile yüzde 30 fanla 55-60 derece arası o ayrı (BF6 da vs çoğu oyunda). Soğutma sistemleri benzer ama tabi sizin 5090 Msi sürümü de güçlü baya daha çok ısınması normal %30 fanla. Siz ekran kartının Bios Fan ayarını Quiet yerine Performance varsa değiştirin.
Fan devri bence de düşük kalıyor. Silent ve gaming modda denedim fakat yine de Cyberpunk'ta bazen sıcaklık yükseliyor. Gaming modda sanırım biraz OC yapıyor o yüzden de sıcaklıkta aşırı değişim gözlemlemedim.
Local olarak AI görsel üretiminde de yükseliyor.
Anlık yükselmeler de bazen oluyor geri düşünce problem yok ama uzun süre bu sıcaklıklarda kullanmaya korkuyorum açıkçası.