• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü 240 mm sıvı soğutmada sıvı azaldığı nasıl anlaşılır ve hangi sıvı eklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DaytonaE34M5

Becerikli
Yer
Konya
Merhaba, elimde 240 mm sıvı soğutma var.

Bu soğutmanın sıvısının bittiğini nasıl anlarım? Daha öncesinde söktüğümde dik bir şekilde koyduğumda üst kısmından sıvı sesi gelmiyor ancak alt kısımdan ses geliyor. Bunun sıvısını nereden temin ederim? Her sıvı uygun mudur, saf su koysam olur mu yoksa başka sıvı ekleyip karışım yapmam mı gerekiyor? Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Soğutmayı 2 senedir aktif kullanıyorum, 2 seneyi de geçmiştir hatta. Günde 6 saatin üstünde kullanımı oluyor iki kişi kullandığımız için. Normalde bu kadar boşluk olması iyi mi merak ettim, bildiğim kadarıyla boşluksuz çalışması gerekiyor.

Çözüm

Hocam suyun azaldığını şu şekilde anladım öncesinde işlemcim 60ların üstünü görmüyordu 45-50 seviyelerindeydi 60ları geçmeye başladı macundan deseniz macundan değil çünkü daha yeni sürdüm ki kaliteli de Cryofuze 5 sürdüm üstüne bir de pompa sesli çalışmaya başlamıştı dün antifiriz ile değiştirdim içerisinden yarım çay bardağına yakın bir sıvı çıktı içerisine 2 bardağa yakın antifiriz ile doldurdum şu anda ilk aldığım değerlerden de iyi bir değer alıyorum kullandığım antifiriz etilen glikol ile biraz daha seyrelttim biraz da eski sıvısını süzüp temizleyip tamamladım ilk başta pompadan ses yapıyordu o da pompanın boşluğunu almadığım için yapmış şu anda gayet düzgün ve eski halinden daha sessiz bir şekilde çalışıyor pompayı zorlama kısmına gelirsek pompa devirim hala aynı şekilde çalışıyor içine döktüğüm antifirizde ince olduğu için şu anlık problem yaşamadım ileride bu radyatörü Custom olarak değiştirmeyi düşünüyorum o zaman sıvısını alıp dökerim düzgün bir şekilde ki baktığımda benimkinden o kadar tortu pislik de çıkmadı gayet sağlam görünüyor radyatörümde bir aşınma yok kanaatimce.
Yazan arkadaş olmayınca dün değiştiriverdim memnunum şu anlık uzun vadeli kullanımda ne olur ne biter bilemiyorum içerisine zaten antifiriz konulmuş sanırım kokusu andırıyor yani.
Yani kapalı sistemde sıvının pitmesi çok olası değil, iyonlaşma deseniz o da içindeki deiyonize suya ek konulan glikollerden ötürü pek mümkün değil. Sıcaklıklar çok yüksek değilse, pompada takılma/kilitlenme olmuyorsa zaten üründe de sorun yoktur. Size bunu düşündürten nedir?

Hocam suyun azaldığını şu şekilde anladım öncesinde işlemcim 60ların üstünü görmüyordu 45-50 seviyelerindeydi 60ları geçmeye başladı macundan deseniz macundan değil çünkü daha yeni sürdüm ki kaliteli de Cryofuze 5 sürdüm üstüne bir de pompa sesli çalışmaya başlamıştı dün antifiriz ile değiştirdim içerisinden yarım çay bardağına yakın bir sıvı çıktı içerisine 2 bardağa yakın antifiriz ile doldurdum şu anda ilk aldığım değerlerden de iyi bir değer alıyorum kullandığım antifiriz etilen glikol ile biraz daha seyrelttim biraz da eski sıvısını süzüp temizleyip tamamladım ilk başta pompadan ses yapıyordu o da pompanın boşluğunu almadığım için yapmış şu anda gayet düzgün ve eski halinden daha sessiz bir şekilde çalışıyor pompayı zorlama kısmına gelirsek pompa devirim hala aynı şekilde çalışıyor içine döktüğüm antifirizde ince olduğu için şu anlık problem yaşamadım ileride bu radyatörü Custom olarak değiştirmeyi düşünüyorum o zaman sıvısını alıp dökerim düzgün bir şekilde ki baktığımda benimkinden o kadar tortu pislik de çıkmadı gayet sağlam görünüyor radyatörümde bir aşınma yok kanaatimce.
Yazan arkadaş olmayınca dün değiştiriverdim memnunum şu anlık uzun vadeli kullanımda ne olur ne biter bilemiyorum içerisine zaten antifiriz konulmuş sanırım kokusu andırıyor yani.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…