25.000-30.000 TL'ye ehliyetsiz kullanılabilecek elektrikli mobilet/motor tavsiyesi

Bütçe
25-30k

Enes138

Uzman
Yer
İstanbul
Selamlar, bir arkadaşım iş ve okula gitmek için elektrikli bir mobilet/motor almak istiyor. Ehliyeti olmadığı için ehliyetsiz kullanılabilecek modeller bakıyoruz. Bütçesini minimumda tutması gerekiyor, 25-30 bin TL civarında düşünüyor. Menzilin 50 km civarı olması yeterli olur, bu değer onun ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Kilo olarak 130 kg civarında olduğu için yokuşta sorun yaşatmayacak, yolda bırakmayacak bir model arıyoruz.

Ben bu konuda çok bilgili değilim, bu yüzden tavsiye ve önerilerinizi bekliyoruz. Hangi model/marka daha iyi olur, hangisinden uzak durmak gerekir, paylaşırsanız çok seviniriz.

Tam anlamiyla scooter formatindaki motorlarda ehliyet olayi biraz sıkıntı. Plaka cikmayan model bile olsa bazi polisler killik cikartabiliyor. Belki mevzuat oyledir bilmiyorum. Yakin bir arkadasim bu tarzdaki bir elektrikli motosikletiyle kaza yapti ve ehliyeti olmadigi icin kendisi ve ruhat sahibiyle beraber toplam 36k ceza yedi.
Oneri olarak da Volta VS2 tercih edilebilir daha iyi bir alternatif oldugunu sanmiyorum ama dedigim gibi ehliyet konusunu iyi arastirin derim.

Ekleme yapayim sigorta ve kasko zorunlulugu olmadigi icin kaza yaparsa arkadas iyice sıkıntıya girer.

Aslinda cin'den komple uzak durmaniz gerekir. Bir kac istisna var. TVS gibi. Kuba'dir vs hepsinden uzak durun ama marka olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…