25.000 TL telefon tavsiyesi

Bütçe
25.000 TL
Yahu nothing 2a plus'taki dimensty 7350 ile S24 FE'nin Exynos 2400'ü arasında dağlar kadar fark var. Kamerada da 24 FE ezer, işlemcide de ezer, ömür konusunda da ezer. One UI 7'yi S24'e geç verdi diye 2a plus önermek nedir yapmayın etmeyin.
Bakacağınız 3 telefon var: Bu fiyat bandının açık ara kralı S24 FE'dir. Alternatif olarak en güçlü aday 14t gelir, ardından honor 200 gelir. Honor 200'ü de elerim ben olsam. 14t ve 24 FE arasında da ön kamerasıyla, alüminyum kasasıyla, kablosuz şarjıyla, yazılımıyla, işlemcisiyle 24 FE ağır basar. Hızlı şarjıyla da 14t. Kağıt üstünde 14t'nin ekranı daha iyi ama hissedilir bir fark yok.

S22'ye göre karşılaştırma yapmadım. Samsung ve Huawei genel olarak söylüyorum bunu.
Kaç farklı model kullandınız da genelleme yapabiliyorsunuz?

Kullanmazsam bu yorumu neden yapayım?

Kullanmazsam bu yorumu neden yapayım?
Sadece soru sordum. S22'ye geçtim ve pil konusunda iyi değil, huawei daha iyi gibi bir yorum yaptınız. Ben de bu yoruma bakarak S22'yi baz alarak düşüncenizi belirttiğinizi düşündüm. Sanırım düşünce şeklimde herhangi bir sorun yok. Genelleme yaptığınızı söyleyince de başta da belirttiğim gibi sadece sordum: Güncel kaç samsung cihazı kullandınız?

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam, ben de S24FE'ye daha yakınım ve birazdan sipariş vereceğim. Üzmeyeceğini ve paramın hakkını vereceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
@Fingolfin S24 FE'nin modem kalitesi eski Exynoslara nazaran iyi olsa da diğer markalara göre geride kalıyor, bu yüzden çekim kalitesi daha geride. S24 FE'nin ekranı A16 ile aynı kalitede, bataryası hala çabuk bitiyor. Ayrıca ciddi ağır bir cihaz. 4700 mAh batarya 213 gram olmamalıydı. 25w süper yavaş şarj gün içinde ihtiyaç halinde yolda bırakır. Bekle ki şarj olsun. 15w kablosuz şarjın olup olmaması bence bir artı ya da eksi değil. 128 GB versiyonda UFS 4.0 ve LPDDR5X yok, dolayısıyla işlemci kas gücü tam kullanılamıyor, bunun için 256 GB almak gerekiyor. O fiyatlara çıkınca Honor 200 Pro devreye girer. Nothing Phone 2a Plus Android 15'i aldı, S24 FE'nin almasına en az 4 ay var. Güncelleme ise güncelleme, arayüz ise arayüz, batarya ise batarya fazlasıyla NP 2a Plus'ta var. S24 FE'nin eksilerini kimse söylemez bu kadar detaylı. Tercih sizin tabi. Eksisiyle artısıyla bir cihaz alacaksınız.

Nothing Phone 2A ile S24 FE'yi nasıl karşılaştırabilirsinki

14T'deki 8300 ve S24 FE'deki 2400e arasindaki CPU guc farki %60'tan bile fazla. Bence 14T, 8300'u hak eden bir cihaz degildi. S22'deki Exynos 2200'u bile saf gucte zar zor gecebiliyor. Onun disinda 14T fena bir urun degil, Samsung dusmani olsaydiniz cogu cihazdan daha mantikli olurdu. Telefoto sensoru cok daha buyuk ve 12-bit renk derinligine sahip bir paneli var. Samsung'un 8-bit'ine gore Dolby Vision destekli programlarda one gececektir. Baska da fark attigi bir konu aklima gelmiyor.

S24 FE'nin dogrudan zayif bir yani yok. 2400e de S22'deki 8 Gen 1 ile ayni uretim bandindan gecmedi. Ikisi de Samsung uretimi ama dugumleri farkli. Yani verimlilikleri de farkli. Batarya kapasitelerinin de farkli oldugunu dusunursek bataryada sorun yasamazsiniz.

Eksikleri kafanızdan sallarsanız kimsenin anlatabileceği şeyleri söylemezsiniz tabii ki. Nothing'in Türkiye distribütörü siz değilseniz 2a plus önermek için hiçbir sebebiniz olmaması lazım. Öncelikle LPDDR5X S24 FE'nin 128 gb versiyonunda da var. İşlemcinin gücünü kullanamaması gibi bir saçmalık zaten yok. 2a plus'un şarj süresi 56 dakika olarak gösteriyor. 24 FE 0-100 şarj olma süresi 1 saat 10 dakika. 80'e kadar doldurmak istenirse hiç sekmez 40-45 dakika. Çok da yolda bırakır gibi durmuyor. A16 ile çözünürlük ve PPI değerine bakar da aynı panel olduğunu iddia ederseniz aynı olur tabii ki. Çekim gücü meselesini hiç yaşayamadım, öyle bir yazıyorsunuz ki sanki telefonu aldığında saçma sapan yerlerde telefon çekmeyecek, internetsiz/hatsız kalacakmış gibi. NP 2a plus'ta hiçbir şey yok. Ne işlemci var, ne kasa var, ne su toz dayanımı var, ne 24 FE'deki gibi kamera var, hiçbir şey yok. Kendinizi haklı çıkarmaya çalışmak zorunda değilsiniz.

Hocam antutu testine veya Epey'de yer alan karşılaştırmalarına bakınca Exynos 2400e daha güçlü görünüyor. Evet biraz ağır bir cihaz fakat sorun olacağını sanmıyorum. 25W şarj beni de üzüyor evet en büyük eksisi bu. 256 GB'lık versiyonuna çıkmayacağım hocam 128 GB olanını alabilirim. NP serisini de incelemeye devam ediyorum fakat tasarımı hoşuma gitmedi. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.
14T de güzel bir tercih gibi duruyor hocam fakat bütçemi bir tık aşıyor, bu yüzden S24FE en uygun telefon gibi duruyor. Aslında aklım Honor 200'de ama dediğim gibi ekstrem bir durum olmazsa cihazımı uzun seneler kullanıyorum ben. 2 yıllık güncelleme desteği korkutuyor. Bu açıdan da S24FE daha uygun olacak diye düşünüyorum.

Nothing Phone 2A ile S24 FE'yi nasıl karşılaştırabilirsinki
FE bir cihazın kısıtlanmış özelliklerini belirtmekte ne gibi bir sorun olabilir burada uçuyor kaçıyor tarzı belirtilip, kullanıcı aldıktan sonra beklentisini karşılamazsa daha kötü bir durum oluşur. Bu arada 8 GB ram 7 yıl güncellemeye yetmez. Ek olarak S24 FE'nin 4 yıllık eski bir sensörü kullandığını da belirtmek lazım.

O halde S24 FE hayırlı olsun. Umarım sorun yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…