Bütçe
25.000 TL

YavuzKyr

Uzman
Merhaba,

Yaklaşık 13 yıldır kullanmış olduğum Bosch Avantixx 8 Vario Perfect model çamaşır makinem motor arızası nedeniyle emekliye ayrıldı. Yetkili servis bizlere 12.500 TL motor değişim ücreti gibi bir masraf çıkardı. Biz bu fiyatı ödemektense üzerine 10.000 TL daha koyaraktan yeni bir makine almak daha mantıklı geldi. Kullandığım modele benzer uygun fiyatlı kaliteli bir model arıyorum. Bu fiyat bareminde ne alabilirim? Ne almamam lazım?

NOT: Şans işidir. Electrolux aldık 1 seneyi geçti en ufak bir sorunla karşılaşmadık. Ekşi'de bazıları servisinin sıkıntılı olduğundan ve parçalarının yurtdışından geldiğinden şikayet etmiş. Arçelik servis konusunda iyi deniyor ama kullanan aydınlatsa daha güzel.

Bosch'a gelince, artık fason üretimi ürünler. Yani Alman kalitesi namına hiçbir şey yok.

Bu arada Electrolux almaya babamı ikna eden satış temsilcisi, kapağı açıkken üstüne binmek sureti ile sağlamlığı ile babamı etkiledi. Gerçekten diğer markaların kapağına bastırınca alttaki sac plastik gibi esnerken Electrolux, Volvo gibi duruyordu. O zaman da söyledim, hala söylerim: Bir çamaşır makinesinde kapağın üstüne binince bükülmemesi iyi bir şey midir ya da gerekli midir? Bilemiyorum.

Son düzenleme:
Direkt model bazlı önerim yok fakat marka önerebilirim. Bizim evde Bosch ve Arçelik çamaşır makinesi var. İkisinden de memnunuz.

Verebileceğim tek tavsiye Vestel'e bulaşma. Arçelik, Bosch ve Siemens iyidir.

NOT: Şans işidir. Electrolux aldık 1 seneyi geçti en ufak bir sorunla karşılaşmadık. Ekşi'de bazıları servisinin sıkıntılı olduğundan ve parçalarının yurtdışından geldiğinden şikayet etmiş. Arçelik servis konusunda iyi deniyor ama kullanan aydınlatsa daha güzel.

Bosch'a gelince, artık fason üretimi ürünler. Yani Alman kalitesi namına hiçbir şey yok.

Bu arada Electrolux almaya babamı ikna eden satış temsilcisi, kapağı açıkken üstüne binmek sureti ile sağlamlığı ile babamı etkiledi. Gerçekten diğer markaların kapağına bastırınca alttaki sac plastik gibi esnerken Electrolux, Volvo gibi duruyordu. O zaman da söyledim, hala söylerim: Bir çamaşır makinesinde kapağın üstüne binince bükülmemesi iyi bir şey midir ya da gerekli midir? Bilemiyorum.

Bir tanıdığımız da Electrolux kullanıyor."2020'den sonraki ürünleri gayet güzel ve kaliteli beğenerek kullanıyorum" dedi ama işte insan bilindik isime güvenince farklı markalara bu fiyatları bayılmak konusunda üzerine ülkenin de ekonomisi gibi bir gerçek de gelince pek yanaşası gelmiyor. Aklımda Bosch, Siemens, Profilo, LG ve Samsung markaları bulunuyor ama gerçekten Electrolux'ta güzelse bir şans verebilirim. Bosch ve Profilo'nun Türkiye üretimleri olduğunu biliyorum ve eski Alman kalitesinin de bulunmadığının da farkındayım. Lakin bunun aşırı derece de fark yaratacağını pek düşünmüyorum. Yanlış düşünüyorsam da lütfen beni düzeltin.

Direkt model bazlı önerim yok fakat marka önerebilirim. Bizim evde Bosch ve Arçelik çamaşır makinesi var. İkisinden de memnunuz.

Verebileceğim tek tavsiye Vestel'e bulaşma. Arçelik, Bosch ve Siemens iyidir.

Vestel... Üzümlü kekten ibaret çok isterim güzel olmasını ama maalesef ki istenen noktadan çok uzakta her zaman. Arçelik içinde dürüst olayım güven vermiyor. Servis ağı çok büyük farkındayım ama Bosch ve Siemens'in yanında ne kadar kaliteli bir ürün sunuyor olabilir bilemiyorum.

Vestel... Üzümlü kekten ibaret çok isterim güzel olmasını ama maalesef ki istenen noktadan çok uzakta her zaman. Arçelik içinde dürüst olayım güven vermiyor. Servis ağı çok büyük farkındayım ama Bosch ve Siemens'in yanında ne kadar kaliteli bir ürün sunuyor olabilir bilemiyorum.
Sanılanın aksine Arçelik ürünleri gayet kaliteli. Beyaz eşyaları yenilemeden önce her parça Arçelikti bizde ve hepsi 10-15 yıllık ürünler. Hala sağlamdılar ama teknolojiye ayak uydurmaktan amaç değiştirdik.

Bir tanıdığım beyaz eşya tamiratçısı. Kendisi hep Vestel'i gömüyordu. Arçelik'in de sağlam olduğunu söylüyordu.

Bu üçü arasında kaldım sizce hangisini seçmem iyi olur?