Kuzenime monitör bakıyorum, bütçesi 25 bine kadar çıkıyor. Genellikle FPS oyunları oynuyor, arada film, dizi ve hikayeli oyun da oynuyormuş.
Bu monitörlere baktık:
Philips 27M2N3800A
Gigabyte 27UP
Lenovo Legion 27U-10
OLED almasını söyledim fakat yanma riskinden ötürü korkuyor. Kendisi, 3 yılın ardından yanarsa monitör çöp olur, satamam diye düşünüyor. Sistemi 5070 9800X3D. Ne önerirsiniz?
Kuzenime monitör bakıyorum, bütçesi 25 bine kadar çıkıyor. Genellikle FPS oyunları oynuyor, arada film, dizi ve hikayeli oyun da oynuyormuş.
Bu monitörlere baktık:
Philips 27M2N3800A
Gigabyte 27UP
Lenovo Legion 27U-10
OLED almasını söyledim fakat yanma riskinden ötürü korkuyor. Kendisi, 3 yılın ardından yanarsa monitör çöp olur, satamam diye düşünüyor. Sistemi 5070 9800X3D. Ne önerirsiniz?
Bence sistemde direkt hata var. Monitöre bu kadar bütçe ayırıp sistemi 5070 bırakmak kötü. Ayrıca şöyle bir durum var: 4K kullandığın zaman 9800X3D işlemciyi boşuna almış oluyorsun. Alacaksanız dün indirim konusunu açtığım monitör iyidir. Dual alın en azından. FPS oyunlarını 1080P oynarsınız. Bence 12GB VRAM ile 4K biraz şüpheli. MFG dediğimiz şey VRAM kullanıyor sonuçta.
Bence sistemde direkt hata var. Monitöre bu kadar bütçe ayırıp sistemi 5070 bırakmak kötü. Ayrıca şöyle bir durum var: 4K kullandığın zaman 9800X3D işlemciyi boşuna almış oluyorsun. Alacaksanız dün indirim konusunu açtığım monitör iyidir. Dual alın en azında. FPS oyunlarını 1080P oynarsınız. Bence 12GB VRAM ile 4K biraz şüpheli. MDF dediğimiz şey VRAM kullanıyor sonuçta.
VRAM konusunda katılmıyorum hocam. 4K için 12 GB VRAM yeter. MFG, VRAM kullanımını tam tersine düşürüyor diye biliyorum. Ama sistem konusunda katılıyorum saçma biraz. FPS için 9800X3D seçilmiş ama alınacak monitör 360 Hz falan olacak. 360 FPS'i 9700X ile de alabilirdi.
VRAM konusunda katılmıyorum hocam. 4K için 12 GB VRAM yeter. MFG, VRAM kullanımını tam tersine düşürüyor diye biliyorum. Ama sistem konusunda katılıyorum saçma biraz. FPS için 9800X3D seçilmiş ama alınacak monitör 360 Hz falan olacak. 360 FPS'i 9700X ile de alabilirdi.
4K oynamak için DLSS MFG falan ne varsa açmak gerek. Tabii oyun deneyimini kötü etkilemiyor bunlar gayet iyi teknolojiler. Ama ayarlarla uğraşmadan Ultra yapıp geçeyim derseniz saf güçte asla yeterli değil 4K için.