25.000 TL'ye kadar Palit RTX 5080 & R7 9700X sistem için 2K veya 4K monitör tavsiyesi

Bütçe
25.000 TL

Clychine

Çalışkan
Merhaba,

Güncel olarak Lenovo Legion R25I30 monitörünü kullanıyorum. Yeni bir sisteme geçtiğim için monitör değişikliğine gideceğim. Monitör tercihi konusunda önerilerinize ihtiyacım bulunuyor.

Bana hitap edecek panel ve çözünürlük konusunda biraz kararsızım. Rekabetçi tarzla fazla iç içe değilim, sadece arkadaş ortamı toplandığı zaman yöneliyorum. Kalan zamanımda hikayeli oyunlarla vakit geçiriyorum. Hava ve oda şartları sebebiyle OLED monitör seçimi konusunda pek olumlu düşünmüyorum. Oda güney cephesinde olduğu için çoğu zaman güneş görüyor. Metrekare olarak küçük olduğu ve sürekli odanın kapısını kapalı tuttuğum için de bir hayli sıcak oluyor. Uzun süreli kullanım ve bu durumlardan dolayı da burn-in senaryosu ile karşılaşmak istemiyorum. Sanırım bu konuda da IPS panel tercihi daha mantıklı gibi görünüyor.

2K veya 4K tercihinde de pek net bir fikre sahip değilim. Çoğunlukla hikayeli oyunlarla vakit geçirdiğim için görüntüye biraz önem vermekte fayda var.
Boyut olarak 27 inç veya üstü uygundur. Duruma göre (odadaki mobilya konumlandırması imkanı sayesinde) yatağa uzanıp gamepad kullanımını da göz önünde bulundurabiliriz.

Şöyle bir göz ucuyla araştırma yaptığımda AOC 27" U27G4XM ve ASUS ROG STRIX XG27UCS modelleri ile karşılaştım ama henüz fazla detaylı inceleme durumunda olmadım.

Sistem Özelliklerim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X
  • Anakart: Gigabyte B850M Force
  • Ekran Kartı: Palit RTX 5080 GamingPro
  • RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
  • Soğutucu: Lian Li Galahad II Trinity AiO Performance 360mm
  • SSD: Samsung 990 Pro 2 TB M.2
  • PSU: High Power Performance 1000W 80+ Gold
  • Kasa: ASUS A21 Plus

Ekleme:
  • North Bayou F80 monitör standı almayı düşünüyorum. Seçeceğim monitör konusunda bir sorun yaşatır mı?
  • Üstte belirtmiş olduğum 2 örnek monitörde de dahili bir hoparlör bulunmadığı için pek sıcak yaklaşamadım. Eğer hoparlörü bulunan bir monitör seçebiliyorsak biraz öncelik düşünebiliriz. Yoksa da önemli değil.

Anladım. IPS olarak bu yukarıdaki iki monitör alınır. OLED denemek istersen en ucuz Samsung G5 OLED var Gen3 QD panel.

Anladım. IPS olarak bu yukarıdaki iki monitör alınır. OLED denemek istersen en ucuz Samsung G5 OLED var Gen3 QD panel.
OLED konusunda konuda belirttiğim sebeplerden dolayı burn-in yaşamak istemiyorum.

Evet hocam "keşke OLED alsam" düşüncesindeyim ama hem fiyatları hem de başıma gelme ihtimali yüksek olan burn-in sebebiyle IPS yolundan devam edeceğim gibi duruyor.

İnceleme videosunu izledim IPS Glow konusunda biraz karamsar kaldım. Sanırım tercihimi XG27UCS olarak yapacağım gibi görünüyor. XG27UCS hakkında artı eksi yönleri olarak düşünceleriniz nedir? Techolay üzerinden inceleme videosunu da izledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…