2K çözünürlük için RX 6700 XT'den hangi ekran kartına geçilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tariktantaaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 75
  • Görüntüleme Görüntüleme 750
Rakibi 6800 XT, GDDR6 belleklerle 256bit bellek veri yolu ve 512 GB/s bant genişliği sunarken, RTX 3080 GDDR6X, 320bit bellek veri yolu ve yaklaşık 760 GB/s bant genişliği sunuyor. Bu kadar yüksek bant genişliği ve GDDR6X kullanımı bellekte ekstra ısı oluşmasına da neden oluyor. Buna rağmen 6800 XT'nin TDP'si 300 W iken RTX 3080'in TDP'si 320 W. Yani aralarında yalnızca yaklaşık 20 W fark var. GDDR6X belleklerin yüksek sıcaklıklara çıkması ayrı bir konu maalesef.

Hocam ben diyorum 3 lira farkla 6900 mü alayım, 6 lira farkla 7800 mü? Siz kaydınız nerelere? Lüzum görmüyorum, alacak olsam 4080 Super alacaktım, ilk çıktığında zaten.

Vallahi soru çok karmaşık, konuda 3-4 tane ayrı ayrı soru var. Benim kafam karıştı zaten. AMD kullanıyorsunuz, AMD'den devam edin işte. Ben AMD önermiyorum ama alacak olana da kötülemem, ama kendim de almam. Yani AMD, NVIDIA'nın DLSS, Frame Generation gibi üstün geldiği teknolojiler varken AMD almazdım, açıkça söyleyeyim. Sorunları falan kenara bıraktım, zaten oraya girmiyorum hiç.

7800 XT al o zaman 3.5 daha verip daha yeni mimari alacaksın; tabi onu tercih etmelisin.

Tabii o aradaki yazilim ucurumuna alistik zaten. Bunlarin karsiligi da 3xxx nesil NVIDIA oluyor o yuzden 7xxx AMD daha mantikli 1 2 lira farkla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibi için o listeden en mantıklı kart 4070, daha yeni mimari, güç tüketimi daha az, daha stabil. Üstelik FG açılınca fark katlanır gider. Biri 171 W, öbürü 275 W. Ve 4070 oyunda 10 GB VRAM kullanırken 7800 XT 13 GB kullanıyor, bunu da göz ardı etmemek lazım.

Sistemin güzel fakat o sisteme 16 GB altında VRAM'li kart almanı tavsiye etmem. Alacağın kartlarla DLSS veya FSR balancedda belki oynarsın fakat güncel oyunlar 12 GB VRAM kullanımını geçiyor.

@tariktantaaa alabiliyorsan NVIDIA yani kısaca, bu kart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…