2K için RTX 4070 satılıp RTX 5070 alınır mı?

O zaman neden ilk defa senden duydum bunu? Böyle bir şey olsa herkes olmasa da yüzde doksanı bunu söylerdi. Yıllardır ilk defa senden duyduğum bir şey.
Ben aylardır FSR FG kullanıyorum çok da güzel çalışıyor. 50 FPS aldığım oyunda 130 FPS alıyorum ve bunu hissediyorum. Sende farklı bir sorun olabilir kardeşim bir bak derim. Umarım 144 Hz ekranda 144 FPS alıp FG açıp 250 FPS'e çıkıp "fark yok ya" demiyorsundur.

Canım benim ben FG'den bahsediyorum sen FSR + FG diyorsun. FSR doğal olarak kare oluşturma hızını düşürecek düşük çözünürlükten upscale yaptığı için. Bak benim tartıştıgım şey sadece FG'den ibaret, FSR/DLSS'ten bahsetmıyorum.

Sen de FG'yi DLSS Kalite ayarını açıp kullanırsın değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Cyberpunk 2077 de 4070 Ti superle 2K Ultra RT ile 50-55 FPS civarı alıyorum. Fg açınca 100 FPS oluyor. 50-55 FPS'nin getirdiği hafif takılmalar ortadan kesinlikle kalkıyor. Bunu hissetmemek mümkün değil. Özellikle çözünürlüğü artırırsam FPS 50'nin altına düştüğü için aradaki farkı daha iyi görüyorum. Yani 4K RT Ultra fg on vs 4K RT Ultra fg off denersem 27 FPS vs 44 FPS olduğu için inanılmaz fark oluyor. Kamerayı hareket ettirdiğimde gecikme olduğunu hissediyorum ama fg açtığım zaman FPS 60 ve üstüyse rahatsız etmiyor. Eğer fg açık hala 60 FPS altındaysam rahatsız ediyor. Bu yüzden ya fg kapalı 60 FPS alacaksınız ya da yanına DLSS vs ekleyeceksiniz. Ne kadar yüksek FPS o kadar yumuşak görüntü demek. Normal bir kullanıcı için DLSS gibi veli nimet teknolojilerden birisi. Fg açınca oyun daha smooth oluyor.

DLSS > FG sonuç olarak, teorik olarak çalışma prensibi de aşağıdaki şekilde FG'nin. Yazmaya üşendiğim için Chatgpt'den uzun açıklama istedim, affola.

Kare oluşturma hızı (render time): Frame generation, GPU'nun oyun motorundan aldığı verilerle yeni kareler oluşturmasını gerektirir. Ancak, bu süreç oyunun gerçek kare oluşturma hızını (rendered FPS) etkilemez. Örneğin, oyun 60 FPS'de çalışıyorsa, bu değer aynı kalır.

Yapay kareler (generated frames): Frame generation, mevcut karelerin arasına yapay kareler ekleyerek toplam FPS'i artırır. Örneğin, oyun 60 FPS'de render ediliyorsa ve frame generation aktifse, ekran 120 FPS'yi gösterebilir. Ancak, bu ek kareler GPU'nun asıl render kapasitesini kullanmadığı için render süresini doğrudan kısaltmaz.

İnput lagı akıcılıkla takaslıyoruz kısacası.(?)

Tabii ki de dlss>fg. Birisi hem oyunu akıcılaştırıyor hem de gecikmeyi düşürüyor diğeri sadece oyunu akıcılaştırıyor. Hem de gerçek kareler olmadığı için gecikmeyi de artırıyor. Tabii bunu NVIDIA Reflex, DLSS vs açarak düşürüyoruz. Bu sayede gecikme aşırı yüksek olmadığı için native 30 FPS aldığımız oyunda DLSS ile 50-55 FPS'ye çıkıyoruz yine de biraz kasmalar oluyor. Bunu da fg açarak çözüyoruz. Zaten iki teknolojide gelişme aşamasında hala. DLSS ilk çıktığı zaman çok kötü haldeydi görüntü kalitesi düşük olduğu için çok fazla eleştirilmişti. İleride fg gecikmesi için ekstra yeni teknolojiler çıkartırlarsa işler değişir. Ben fg için ileride daha fazla değerlenecek bir teknoloji olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlar selam. Kartımı satacağım, 30 bin bütçe ayırdım, maksimum 32'ye çıkarım. O fiyatlara 5070 olursa alacağım. Diyelim oldu, alınır mı?

Edit: 650 FSP PSU yeter mi?

Alınır hocam ne kadar güncel ise o kadar daha iyi.

Niye alınmasın ki? 4070 ile kıyaslamasını izlersiniz kafanıza yatıyorsa, parasını hakettiğine kanaat getirirseniz, bütçeniz elveriyorsa alınabilir.
Güç tüketimlerini de bir yandan gözlemlersiniz. 4070'ten güç kullanımı noktasında ciddi bir farkı yok ise 4070 ile kullandığınız PSU muhtemelen yetecektir.

Bu arada FPS'i uçurmuyor sen sadece öyle sanıyorsun, oyun akıcılığında herhangi bir değişme olmuyor sadece rakam değişiyor gerçekten...

O konudan emin değilim hocam ya. Sayılardan ziyade deneyim olarak Stalker 2 FG açtığımda oynanabilir oldu benim sistemimde. Kapattığımdaki stutterlar rahatsız edici geldi bana.
Ekranda yazan FPS'in native olması kadar olmaz elbette ama ben deneyimi olumlu etkilediğini gözlemledim.

Ben karar verdim arkadaşlar alacağım ya. Max 32 bütçe ayırdım.

Reis DLSS zaten 4000 serisinde de var. DLSS 3 varken 4000 serisi çıktığı için üzerinde DLSS 3 yazıyor yoksa 4 de var şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…