Ana monitör olarak kullanmak için monitör almaya karar verdim, bütçem 5-6 k civarı falan ama bütçe hariç bir takıldığım yer de var 2K 3060 için ağır mı olur düşüncem. Benim aklımda birkaç monitör var ve sizin önerilerinizi de gözden geçiririm.
İlk aklıma yatan:
DLSS ile falan idare edebilirsin ama amacınız ve hedefiniz nedir? Hikayali oyunlar için 2K da DLSS performans ile 60 kare ve üzeri alabilirsiniz. Ama 100 FPS üzerine çıkmak istiyorsanız DLSS performans bile kurtarmaz 2K da 3060 mobili.
RTX 4080 Super var bende, 2K monitolerle kullanıyorum. RTX açıp ayarları fullediğimde VRAM kullanımı 14-15 GB'a çıkıyor.
Artık minimum 16 GB VRAM şart oldu.
DLSS ile falan idare edebilirsin ama amacınız ve hedefiniz nedir? Hikayali oyunlar için 2K da DLSS performans ile 60 kare ve üzeri alabilirsiniz. Ama 100 FPS üzerine çıkmak istiyorsanız DLSS performans bile kurtarmaz 2K da 3060 mobili.
Rekabetçi oyunlar da oynuyorum hikayeli oyunlar da oynuyorum rekabetçi oyunlarda sıkıntı olacağını sanmıyorum da Cyberpunk'da DLSS dengelide kullanıyorum 70-80 civarı alıyorum 2K'da DLSS performansla 70-80 alırsam aşırı takılma olmaz gibi hissediyorum.
RTX 4080 Super var bende, 2K monitolerle kullanıyorum. RTX açıp ayarları fullediğimde VRAM kullanımı 14-15 GB'a çıkıyor.
Artık minimum 16 GB VRAM şart oldu.
RT açmayı düşünmüyorum da 6 GB sanki yetmez gibi 2K'ya.
27 inç 1080p için çok sıkıntı olur mu görüntü açısından, pikselleri saymak gibi bir duruma düşmezsem, laptopta 15.6 inçde güzel pürüzsüz görüntüye çok alıştım da.
3070 ile DLSS Kalite'de 3070 ile 45-50 fps arasında alıyorum. Film, gündelik işler vb. durumlar için alınabilir fakat oyun işin içine girdiğinde önermem.
+Laptop 3060 ile masaüstü 3060 arasında performans açısından farklar var. Masaüstü 3060 ile 3070 arasında da güzel farklar var. Bunu da göz önünde bulundurmanız gerek.