Hocam 2 gün önce piyasadaki en iyi 2K 360Hz OLED'lerden olan Dell Alienware AW2725DF modelini deneyimlemiş, ertesi gün iade etmiş biri olarak size muhtemelen en iyi fikri vereceklerden biriyim. Ürünü 1 aydır bekliyorum fiyatı düşsün de alayım diye çünkü OLED beni çok cezbediyor, yeni teknolojilere ekstra zaafım var. Özellikle TV'lerdeki OLED'i gördükten sonra aynı performansı alacağımı düşündüm ama değilmiş. ASUS ROG STRIX XG27aq Fast-IPS kullanıyorum yaklaşık 3 senedir? O zaman piyasadaki en iyi renk doğruluğuna sahip, sertifikaları olan bir monitördü. Evet OLED panel öyle bir akıcı ki, anlatılmaz yaşanır, insanın aklı almıyor. Parlaklığı o kadar düşük ki maalesef beni en çok iten bu oldu. Saatlerce bilgisayar başında oturan, 1 sene öncesine kadar geceli gündüzlü oyuna heves saran biri olarak, OLED denerken ki gece gözlerim aşırı yoruldu çünkü çok düşüktü parlaklığı. Benimkiler biraz göreceli + benim üzerine aldığım monitor piyasadaki en iyi IPS'lerden biri olduğu için belki de, siyahlar dışında o kadar renk farklılığı inanın göremedim. Ama monitördeki o 0.03 ms değerini sonuna kadar alıyorsunuz, hem panel çok akıcı görünüyor hem de oyunlardaki akıcılık daha iyi hissettiriyor. Benim gibi bir kullanıcı için OLED şimdilik akıcılık dışında hep eksi yazar, sizin monitörünüzün kalitesini hiç bilmiyorum o yüzden aynı düşüncelere sahip olacak değiliz. Ama ekran parlaklığına önem veren ve 250-300 CD değerli monitörlerin parlaklığını düşük bulan biriyseniz kesinlikle size hitap etmeyecek. Lakin parlaklığı artırmak için birkaç çözüm üretebiliyorsunuz benim istediğim seviyede olmasa dahi ama o zaman da renk canlılığını kaybediyorsunuz sadece 0.03 ms akıcılığı kalıyor monitörde. Ben olsam 4K IPS monitörde düşünmezdim sizin yerinizde. Ya daha kaliteli bir 2K IPS alın ya da bir süre bütçe bekletip, fiyatların aşağı çekilmesini bekleyip. Sizin ve benim gibi bütçe planlayarak alım yapan kişiler için bu paraları parlaklığından dolayı hak etmediği düşünüyorum.
Edit: Sabah kalktığımda ürünü kargoya hazırlarken, ekrana biraz daha baktım, nasıl yapıyorsa herifler boş ekranda bile OLED ekranın kaymak gibi olduğunu anlayabiliyorsunuz. Pişmanlık duyacak gibiydim ama bu teknolojiye biraz daha zaman vermem gerektiğine karar vermiştim zaten