3.000 TL 1 TB M.2 SSD önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan barbarosa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 351
  • Etiketler Etiketler
    ssd
Bütçe
2500-3000

barbarosa

Uzman
Merhabalar. Anakartım MSI 450-A Pro. 1 TB M.2 SSD önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Bütçeyi aşma şansınız yoksa şu diski tavsiye edebilirim:

Anakartınızdan ötürü tam hız alamayacaksınız ama. Anakart PCIe 3.0 x4 destekli. Bu da maksimum 4 GB/sn hız sunabiliyor, pratikte de 3.600-3.700 MB/sn alırsınız.

3.200 TL verebilirseniz şu daha iyi:

Satıcısı iyi değil hocam Kioxia'nın, ben anakartımı ondan aldım, anakart aynası çizik kesik ve poşetsiz, bloklu M.2 yuvasında vida yoktu. Büyük ihtimalle ikinci el kitlediler bana.

Son düzenleyen: Moderatör:

Öneri yapan tüm arkadaşlara teşekkürler. Hocam SanDisk hoşuma gitti fiyat açısından da makul fakat DRAM yok herhalde çok da önemli mi bilmiyorum. O fiyat bandında G2 mi daha mantıklı yoksa SanDisk mi? Bir de hocam SP70 de hoşuma gitti 3000 civarlarına çıkılırsa fakat Adata'nın kronik olduğu söyleniyor, doğru mu? SP70 yerine KC3000 ya da Exceria Pro mu daha mantıklı?

SanDisk Extreme modelinde DRAM bulunmuyor. WD Black SN770 ile bire bir aynı model kendisi, sadece markası SanDisk. DRAM bulundurmasa da sürdürülebilir performansı çok iyi bir model. En iyi DRAM'siz disklerde başı çeker. Kioxia Exceria G2'ye göre daha iyi bir disk.

SP70'ten kastınız S70 Blade mi? Donanımsal olarak çok iyi bir disk o da, Innogrit IG5236 kontrolcüsü var. NAND'lar revizyona bağlı olarak değişse de gelen NAND'lar gayet iyi. Kronik sorunu var mı bilemiyorum, ben rastlamadım ancak özellikle SU serisinde diskin çabuk bozulduğuna dair şikayetler inanılmaz fazla.

KC3000 ile Exceria PRO modeli donanımsal açıdan aynı sayılır. Aynı kontrolcü, NAND da değişkenlik gösterse de aynı seviye. KC3000'in artısı, SLC önbellek boyutu daha büyük. Bu sayede SSD daha hızlı oluyor. Özetle KC3000 > Exceria PRO > S70 Blade diyebilirim.

Anladım hocam. 2000-2500 bandında ilk tercih olarak SanDisk Extreme 3000-3500 olarak sırasıyla KC3000-Exceria Pro tercihleri yapacağım. Fakat hocam Kingston Renegade önerisi de vardı. Fiyatları KC3000 ile aynı, aralarında bir fark var mı acaba? Ayriyeten bilgileriniz için çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…