3.000 TL mesh sistem ya da güçlendirici önerisi

Bütçe
3.000 TL

Justpub

Uzman
Merhaba. Fiber kablom salonda olduğu için ana modemimi salona kurmak zorundayım. Asıl kullanım alanım 2 yan oda ve bu odada TV+PlayStation kullanacağım. Normalde internetim oturma odasından çekiyor fakat ping ve internet kaybı yaşamamak için nasıl bir yöntem izleyebilirim?

Kablo çekmek istemiyorum kirli durduğu için. Elektrik üzerinden internet dağıtımı ile alakalı sağlıklı olmadığından bu yöntemi de düşünmüyorum. Yani temel ihtiyacım oturma odasında en az ping ve en sağlıklı interneti kullanmak, kablolu daha sağlıklı olursa kablo ile PlayStation'u bağlayabilirim bu odaya kuracağım sistem üzerinden.(ana modemden değil.)

Odalar bu şekilde:
  • Salon
  • Mutfak
  • Oturma odası
  • Lavabo
  • Küçük oda
  • Yatak odası (burada şu anda modem çekip çekmemek arasında bir diş çekiyor be çoğu zaman kopuyor ev ve modem arasında ki en uç noktalar.)
Şu anda TurkNet 100Mbit kullanıyorum ileride gigabite geçebilirim. Ana modemim TurkNet'ten gelen ve üzerinde Türk Telekom yazan (WI-FI6) modem.

Bütçe olarak 3.000 TL civarında düşünüyorum, çok yukarılara çıkmak istemiyorum.

Gelen öneriler.
Halo 60-70-80X (ikili paket)
Huawei B3 Wi-Fi 7 (tek olarak)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeni arttırıp bu routerı almanı ve OpenWrt kurup kullanmanı öneririm. Ucuz Wi-Fi 7 routerlar 160 MHz mimo 2x2 ile geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öneri için teşekkürler hocam. Rica etsem hiç bilmeyen birine anlatır gibi açıklayabilir misiniz? OpenWrt dediğimiz nedir tam olarak ve mimodan kastımız?

Bir de nasıl bir kullanım senaryosu öneriyorsunuz? Demek istediğim ana modemden buna kablolu bağlantı mı yoksa orta odaya bunu kurup modem ile kablosuz bağlantı kurup bundan PlayStation'a kablo şeklinde mi?

Ben bu cihazı modeme kablo ile bağlamanı öneririm onun dışında OpenWrt kısaca açıklarsam ağ cihazları için bir işletim sistemidir ve çok fazla özelliği özelliği mevcut bunlardan biri ülke sinyal kısıtlamasını kaldırıp cihazın sinyal gücünü maksimuma çıkartmak.

Kurulumu bu cihaz için oldukça basit bu dosyayı indirip bu konudaki gibi arayüze girip kurumunu yapman.
Yükleme tamamlandıktan sonra bu güncelleme dosyasını indir ve 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan Flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin.

Detaylı bilgiler ve açıklayıcı yorumun için çok teşekkür ediyorum.

Aslında anlattıkların aklıma yattı hocam sadece ben bu cihazı modemin yanına kursam yani modem den kablo ile bağlantı sağlasam, PlayStationu kabloyla bağlayamayacağım. Bu diğer cihazlara göre bir eksi midir ?

Muhtemelen evin en uç noktasına kadar çekim olacaktır ama önemli olan oturma odasında ki internet durumu ping konusu bublar sağlıklı olacakmıdır sizce ?

Eğer PS5 de ping istemiyorsan direk kablo bağlaman gerekiyor PS5'in kablosuz performansı iyi değil.

Eğer PS5 de ping istemiyorsan direk kablo bağlaman gerekiyor PS5'in kablosuz performansı iyi değil.
Evet işte ben de öyle okumuştum o yüzden işin içinden çıkamıyorum.

Sizin bahsettiğiniz yöntemde kablolu bağlamak için modem ile önerdiğiniz cihazı kablosuz birbirine bağlamam gerekli bu bağlantı sonucu ne kadar sağlıklı olur acaba ve bu önerdiğiniz cihazdan ps ye kablolu bağlantı yapacağım ama temelde modemler arası kablosuz

Bu yüzden özel mesh sistemler bu konuda daha mı avantajlı olur ?

Mesh sistemle de ping olarak pek iyi verim alabileceğini sanmıyorum bana göre en iyi tercih modemle routerı kablo ile bağlayıp PS5'i routera kablo ile bağlaman.

Mesh sistemle de ping olarak pek iyi verim alabileceğini sanmıyorum bana göre en iyi tercih modemle routerı kablo ile bağlayıp PS5'i routera kablo ile bağlaman.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam ama dediğim gibi maalesef o yöntem bana çok uymuyor çünkü direk modemden kablo çekmek ile aynı mantık oluyor onu da çirkin gözükeceği için istemiyorum tekrardan sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…