3.000 TL'lik yurt dışı alışverişi sıkıntı çıkartır mı?

HorizonNK

Uzman
İki gün önce dharmasstudios.com adresinden 3 parça kıyafet aldım ve toplamda 3.000 TL civarında bir ödeme yaptım. Dikkatsizlik edip siteyi pek fazla incelemeden ve detaylı araştırmadan siparişi verdim. İki gün sonra kargoyla ilgili e-posta geldiğinde ürünlerin yurt dışından gönderileceğini fark ettim. Şimdi satıcıyla iletişime geçip siparişimi iptal etmek istiyorum; ancak iptal edemezsem gümrükte bana tahmini olarak ne kadar masraf çıkar? Ayrıca gümrük müşavirine gerek varmı, müşavir olmadan kendimde halledebilirmiyim?

Temizinden 15K ödersin 3K kıyafet için abartısız.

Eklemeyi unuttum, gümrük görevlisi ürünlere ticari deyip "sen bunları satarsın" gibi şeyler söylerse, uzaklaş; direkt mallara çökecekler. Zaten evrak işi uzuyor, vergilendirme değişiyordu bildiğim kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bilgilendirmeniz için teşekkürler, satıcı siteyle iletişime geçtim ve bana ürünü gümrükte reddedersem onlara ürün geri ulaştığında ücretin bana aktarılacağını söylediler ama yine de gümrük fiyatına bakarak almaya çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…