3.000 TL'ye modem önerisi

Bütçe
3.000 TL

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Kuzey Kıbrıs'a taşındık, internet inanılmaz kötü. 20 Mbps kullanıyorum 45'e geçeceğim yakında. Broadmax kullanıyoruz. Modem de ayrı bir şey zaten. Hiçbir yere çekmiyor. Ethernet bağlı olsa bile deli ping çıkıyor VDSL mi ADSL mi onu bile bilmiyorum. Modem değişebilen bir şey mi onu da bilmiyorum açıkçası. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Anlamadım? Sizin ihtiyacınız modem mi? Router mı?

Speedtest'e arka planda hiçbir indirme yükleme olmuyorken hız düşme sorunu yaşıyor musunuz?

Speedtest'te normal aslında, 20 Mbps hızım var 17 20 arası alıyorum. Ancak oyun yükleme yaptığım arada bir bir süreliğine 2 5 Mbps gibi hızlara düşüyor. Sonra geri çıkıyor. Oyunda ise ping ve lag problemi var.

Ben bu routerın MI4a modelini kullanıyorum benimki giriş seviye olmasına rağmen iş görüyor. Attığım router işlemci ve bellek olarak yeterli yazılım olarak da QoS ile ping ve lag sorununuzu çözebilirsin.

İfadeler: 144
Sanırım modem, Ethernet bağlı olmasına rağmen yüksek ping ve düşük hız sorunu yaşıyorum.
Modeminin hat değerlerini yolla. Belli başlı değerler buna neden olabiliyor.

Modem olarak Keenetic Extra DSL gibi bir ürün bakılabilir.

Ancak Router de alıp mevcut modemle bridge/AP yapılabilir, üstteki router işini görür ama benim başka önerim de:

Bu Bufferbloat'ı da çözer. Aklınızda bulunsun.

Elinizdeki modem 2.4GHz frekanslarında çalışan model. Kim önerdi size?

Kimse, dün kıbrısa taşındık. İnternet hattı bizim değil. Yakında 40 Mbps'ye yükselteceğim en yükseği o zaten.

Router alın demişsiniz, oturma odasında var bir tane zaten. Çok etki etmiyor. Gerçi ben ayarlamadım ona tanıdık ayarladı yaptım dedi ama.

Diğer konuda hiç uğraşmayın dediniz ama bufferbloatt ile uğraşayım mi urağşmayayım mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…